Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení LPG v autě - jak na to?

Od: martink* odpovědí: 12 změna:

Mám skodu 100 a a chtěl bych zrušit lpg co mam udelat

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

harry*
hodnocení

1x

Ahoj..nejjednusejsi zpusob je zajet kamkoliv do dilny kde montuji zarizeni LPG a tam to odborne demontuji a na MU-DI to za pajcku zrusis.

hodnocení

0x

demontovat, dojet na evidenční kontrolu a nechat zapsat za poplatek do techničáku. Zkuste se zeptat přímo na vaši evidenci vozidel.

registr-vozidel.cz/...

doplněno 09.03.09 21:40:

proč to demontujete?

jarda2*

A neni nutny, aby to demontovala odborna firma? Me to aspon tvrdili...

K tomu bych mel podotazku, je proti necemu, ze by byl papirove jeden system LPG ve 2 autech? Tedy ze by se premistil legalne z jednoho do druheho ale nezrusil zapis a v pripade potreby by se prehodil z5 s tim, ze by se s autem ktere neodpovida nejezdilo a bylo treba v depozitu? Jde mi o usporu papirovani, jiste, ze by se to dalo vzdy papirove vyresit. Ale pro zapis je potreba nejaky papir od vyrobce systemu a ten neco stoji.

harry*

Je to trochu slozitejsi nez si myslis.Za A: Kazde zarizeni na alternativni pohon ma homologace na vsechny komponenty.Jestli mas starsi homologaci tak to bud nechas v aute a stejne po uplynuti 10 let kdy se musi,nebo ma,vymenit nadrz tezko odborna firma to orazitkuje!Ja bych si to na triko nevzal. A pokud by jsi to chtel jako mit ve dvou autech kdo Ti vystavi prihlasovaci listek a doda vsechny papira kdyz ty co mas uz na aute c.1 jsou vystaveny na urcity auto vcetne SPZ,TP?

harry*
hodnocení

0x

PS:jwste jedno reseni zrusit celou Š-100 a poridit si neco new...

výtka
Upozornění od sys strejc 10. 03. 2009 10:24:23

Nedrobte odpovědi, používejte možnosti DOPLNIT ODPOVĚĎ

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Zcela určitě je nutné mít v TP razítko od nějaké firmy co se montáži/demontáži LPG zabývá.A až s tímto pak na úřad.Demontovat můžete klidně sám (ale z vlastních zkušeností moc nedoporučuju),ale stejně to budou chtít vidět-dřív než Vám tam dají razítko.Nesmí tam zustat jediná trubka.Já osobně si tam nechal el.mag.ventil pro přerušení dodávky paliva-jako pojistku proti krádeži a mechanik chvíli brblal.Ale jinak to bylo O.K

A na úřadu (hlášení změn) jsem platil myslím 50 kč.-

Jambusi, takže to jde, sám vymontovat, a nechat zrušit?!?!?!?!?

nespokojenyurednik

každá montáž či demontáž je v podstatě přestavbou...nejjednodušší je nechat LPG demontovat firmou, ktrerá má h hromadným přestavbám na alternativní pohon licenci od miistrerstva dopravy...může proto zapsat demontáž i do registračního dokladu - do velkého TP. Zápis do registru a vystavení malého TP stojí 50 Kč...

Demontáž může být ale také individuální přestavbou, která musí být schválena, výrobcem i úřadem, je to složitější...každou přestavbu musí odsouhlasit cvýrobce, a ten Vám stanoví přísné podmínky...

milanrozumbrada

jen trochu mimo a k čemu to je dobrý u takhle starého auta chceš ušetřit 300/rok za revizi nebo ti propadla nádrž koupíš za 3 tis.ale pořád je to levnější jezdit na plyn nebo z něj děláš veterána možná to jsou blbosti ale zajímalo by mě to

mou*

Já pochopil, že to Jambus myslí tak, že si to sám vymontuje a pak to nechá zkontrolovat na místě, kde se plyn montuje a tam mu dají razítko, že je to správně vymontované. Bez toho razítka od autorizovaného montéra plynu to asi nezruší. Tedy pokud správně chápu.

jambus*

Ano Milane,jde to.Opravdu jsem celé zařízení demontoval sám a pro razítko (za malý peníz) jsem zajel do firmy která LPG montuje.

Ale jak jsem psal ,moc bych to doma nedoporučoval.Co pak s nádrží?-když je prošlá.Nebo přesněji:co s tím zbylým plynem? Ikdyž manometr na nádrži ukazoval nulu,tak tam bylo ještě plynu požehnně-což mě překvapilo.Ani nechtějte vědět jak jsem se ho zbavoval. No,komedie... Asi po pul hodině fičení plynu ( na poli za obcí) jsme nádrž chtěli naložit zpět do auta což nešlo.Museli jsme totiž čekat 5- 10 min. až nádrž rozmrzne-protože úplně přimrzla k zemi (bylo léto)*smich*

jarda2*

Vyjet nadrz skoro do prazdna neni zadny problem, pak demontovat ventil aby byla otevrena a sup do srotu (i kdyz to ted nema moc smysl, ja bych ji uskladnil az bude po krizi ;) ) Pokud je novejsi, da se s papirem prodat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]