Nejste přihlášen/a.
Mám skodu 100 a a chtěl bych zrušit lpg co mam udelat
demontovat, dojet na evidenční kontrolu a nechat zapsat za poplatek do techničáku. Zkuste se zeptat přímo na vaši evidenci vozidel.
doplněno 09.03.09 21:40:proč to demontujete?
A neni nutny, aby to demontovala odborna firma? Me to aspon tvrdili...
K tomu bych mel podotazku, je proti necemu, ze by byl papirove jeden system LPG ve 2 autech? Tedy ze by se premistil legalne z jednoho do druheho ale nezrusil zapis a v pripade potreby by se prehodil z5 s tim, ze by se s autem ktere neodpovida nejezdilo a bylo treba v depozitu? Jde mi o usporu papirovani, jiste, ze by se to dalo vzdy papirove vyresit. Ale pro zapis je potreba nejaky papir od vyrobce systemu a ten neco stoji.
Je to trochu slozitejsi nez si myslis.Za A: Kazde zarizeni na alternativni pohon ma homologace na vsechny komponenty.Jestli mas starsi homologaci tak to bud nechas v aute a stejne po uplynuti 10 let kdy se musi,nebo ma,vymenit nadrz tezko odborna firma to orazitkuje!Ja bych si to na triko nevzal. A pokud by jsi to chtel jako mit ve dvou autech kdo Ti vystavi prihlasovaci listek a doda vsechny papira kdyz ty co mas uz na aute c.1 jsou vystaveny na urcity auto vcetne SPZ,TP?
Dobrý den.
Zcela určitě je nutné mít v TP razítko od nějaké firmy co se montáži/demontáži LPG zabývá.A až s tímto pak na úřad.Demontovat můžete klidně sám (ale z vlastních zkušeností moc nedoporučuju),ale stejně to budou chtít vidět-dřív než Vám tam dají razítko.Nesmí tam zustat jediná trubka.Já osobně si tam nechal el.mag.ventil pro přerušení dodávky paliva-jako pojistku proti krádeži a mechanik chvíli brblal.Ale jinak to bylo O.K
A na úřadu (hlášení změn) jsem platil myslím 50 kč.-
každá montáž či demontáž je v podstatě přestavbou...nejjednodušší je nechat LPG demontovat firmou, ktrerá má h hromadným přestavbám na alternativní pohon licenci od miistrerstva dopravy...může proto zapsat demontáž i do registračního dokladu - do velkého TP. Zápis do registru a vystavení malého TP stojí 50 Kč...
Demontáž může být ale také individuální přestavbou, která musí být schválena, výrobcem i úřadem, je to složitější...každou přestavbu musí odsouhlasit cvýrobce, a ten Vám stanoví přísné podmínky...
jen trochu mimo a k čemu to je dobrý u takhle starého auta chceš ušetřit 300/rok za revizi nebo ti propadla nádrž koupíš za 3 tis.ale pořád je to levnější jezdit na plyn nebo z něj děláš veterána možná to jsou blbosti ale zajímalo by mě to
Já pochopil, že to Jambus myslí tak, že si to sám vymontuje a pak to nechá zkontrolovat na místě, kde se plyn montuje a tam mu dají razítko, že je to správně vymontované. Bez toho razítka od autorizovaného montéra plynu to asi nezruší. Tedy pokud správně chápu.
Ano Milane,jde to.Opravdu jsem celé zařízení demontoval sám a pro razítko (za malý peníz) jsem zajel do firmy která LPG montuje.
Ale jak jsem psal ,moc bych to doma nedoporučoval.Co pak s nádrží?-když je prošlá.Nebo přesněji:co s tím zbylým plynem? Ikdyž manometr na nádrži ukazoval nulu,tak tam bylo ještě plynu požehnně-což mě překvapilo.Ani nechtějte vědět jak jsem se ho zbavoval. No,komedie... Asi po pul hodině fičení plynu ( na poli za obcí) jsme nádrž chtěli naložit zpět do auta což nešlo.Museli jsme totiž čekat 5- 10 min. až nádrž rozmrzne-protože úplně přimrzla k zemi (bylo léto)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.