Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladící kapalina přibyla

Od: frenks odpovědí: 5 změna:

Zdravím, pro někoho možná absurdní dotaz, ale jsem trochu zmatený. Dneska jsem měnil chladící kapalinu v autě, chvíli jsem jezdil, hladina spadla, tak jsem dolil, auto ylo ohřáte na provozní teplotu. Po vychladnutí hladina trochu klesla, tak jsem dolil znovu. na rysku max. Nyní po ohřátí je hladina nad max. Je tedy normální, že s ohřátím vody stoupne její hladina? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarda3*
hodnocení

0x

Je to normalni. V manualu nebo i na nadrzce byva napsano, jestli ty rysky plati za studena nebo za tepla. Kdyz je motor horky, tak to stejne neni dobre otevrit, je tam pretlak - ja to zastudena dolevam tak napul mezi min a max a vychazi to ;)

isteron
hodnocení

0x

áno, teplá a horúca kvapalina sa rozťahuje. Ja tiež dopĺňam len vtedy, keď je výška nižšie ako ukazuje minimum, aj to len po stred medzi min - max.

gumidek*
hodnocení

0x

Za studena se leje mezi MIN a MAX rysky.

ridic
hodnocení

0x

Jak říká gumídek, dolívat za studena min/max. Hladina kolísá, přebytečná odejde. Je to normální, proto je tam hladina minimální a maximální.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Frenksi,jakou známku jsi měl z fyziky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]