Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Restrikce Skůtru

Od: sc odpovědí: 6 změna:

zdravím chci se zeptat na restrikci skůtru a mám tam omezovač na 45 km/h a chci se zeptat jak ho odstranit .

Četl jsem o nějakém kroužku na variátoru ale nechci nějak zasahovat do toho variátoru (pač co já rozdělám a dám dohromady tak to nejede !)

Pak jsem viděl i na videu že ušmikli u baterie ružový drátek.(schopnosti s elektrikou mám takřka nulové)

Napište mi vlastní zkušenosti

Scooter je r.v 2008 je to 4t čína

Díky za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

0x

Variátor se dá "doladit"změnou závažíček kterém jsou v první části variátoru na klikovce, výkon motoru to ovšem nemění, jen charakteristiku převodu, může jet po rovině rychlejí a méně tahat do kopce a naopak. Neoporučuji ovšem bez znalosti zasahovat, stejně nemá valný smysl.

Obyčejně je omezení v elektronice (jednotka CDI - černá krabička která bývá často ve schránce na baterii, nebo někde na rámu) zapalování která blokuje otáčky, po výměně této, motor více točí a skútr jede více.

Tady to někdo prodává: multimoto.cz/...

sc
hodnocení

bohužel CDI jsem nenašel ani u baterie ani nikde jinde u bateri ale u baterky jsem našel ruž. drátek u motoru

viz foto.

Restrikce Skůtru
Restrikce Skůtru #2
sc
hodnocení

a ještě tento ten první je OMYL !

Restrikce Skůtru #3
moto*

Na červené od baterie nešahat, silnější jde ke startetu, slabší s pojistkou do el. intalace skútru. U "číňanu" po roce 2008 jsem se nesetkával s restrikci pod karburátorem ani výfuku jak píše níže. Vyloučené to ale není, dělám omezený počet značek. To CDI bude někde na rámu.

doplněno 05.10.13 18:14:

Scootland hlavně potřebuje prodávat hodně tuningových dílů, aby měli kšeft. Tak z toho dělají kovbojku.

Osobně když budu chtít aby mi skútr jezdil lépe, namontuji kit válce, hlavy a pístu s větším obsahem a je po ptákách.

samoliter
hodnocení

0x

Když jsem to řešil s kamarádem, pomohlo mi přečíst tady: scootland.cz/... .

Hlavně si tam přečti o restrikcích na variátoru a výfuku, někdy i v sání. Tyto malé skůtry to mají většinou omezeny takto.

Elektronicky to bývá omezeno spíše u maxiskůtrů a motorek. samoliter.

sc
hodnocení

ano na scootlandu.cz jsem si to už přečítal tu restrikci ale jak sem již řekl nechci se do toho variátoru nějak montovat aby to pak nejelo a já byl v pr****i.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]