Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak omezit dobíjení baterie

Od: marek321 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám problém s dobíjením u sekacího traktůrku. Shořel mi originální regulátor dobíjecího napětí. Těď, mi ale dobijí přez 17V. Bojím se, aby mi neodešla baterie. Poraďte mi prosím čím bych vyřešil to, aby traktůrek dobíjel maximálně těch 14V Děkuji za všechny názory.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a co skusit zapojit regulátor ze 120ky či felicie záleží jak je to zapojený

martinhajek*
Ze stodvacítky je ideální, dá se zapojit prakticky k čemukoliv. I k dynamu.
doplněno 02.10.13 09:58: Tedy pouze v případě, že má generátor toho traktůrku budící vinutí. Pokud má permanentní buzení, je potřeba zátěžový motocyklový regulátor.
Jak omezit dobíjení baterie
marek321
hodnocení

A podle čeho poznám jaké má to buzení? Děkuji

martinhajek*
Zvenku to nepoznáš, musíš se dostat k původnímu regulátoru a zjistit jeho zapojení. Případně rovnou rozebrat nebo odkrytovat generátor. Každý výrobce to má řešené jinak, pokud je ten motor kompaktní (u dnešních samohybných sekaček je), bude generátor součástí setrvačníku a regulátor zkratovací. Někdy je regulátor uvnitř pod krytem, někdy je venku a vedou k němu kabely. Většina novějších zkratovacích reglerů má integrovaný usměrňovač. Potom z něj vedou dva (u třífázového tři) vodiče do cívek generátoru a dva k baterce a ke spotřebičům.

hodnocení

0x

Pokud sekáte jednou za 14 dní, a nemáte možnost to opravit, tak bych alternátor odpojil úplně, popřípadě do jeho výstupu vložil žárovku, aby dobíjel stále cca 1..3 A podle typického odběru traktůrku.

marek321
hodnocení

No traktůrek je v provozu 2x za týden. Chtěl bych tam zapojit ten regulátor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]