Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční známka - změna SPZ

Od: bosan odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,zakoupily jsme auto s platnou roční dálniční známkou pro rok 2009,po převedení auta byly změněny registrační značky vozidla.Na kontrolním kuponu k dálniční známce je stará registrační značka.Jak to řešit...?Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mou*
hodnocení

0x

Na poště vám mohou dálniční známku za poplatek 40kč vyměnit. Mají na to formulář - žádost. Informujte se na poště, kde je prodávají.

jarda2*

Jen bych upresnil, nevim, jak kde, ale u nas to jde jen na hlavni poste a poplatek byl loni 50Kc. Asi je to nejjistejsi reseni, mozna ale by stacilo vozit kopii TP, nevim, jestli to ma nekde oporu. Zda se mi nelogicke pozadovatpo prideleni novych RZ dalsi poplatek za DZ.

mou*

Na každé poště to nedělají, ale na každé větší ano-je jich asi 250. Zde seznam: sfdi.cz/...

Jinak jestli by při kontrole stačilo doložit kopií velkého TP, že je známka platná a jsou jen vyměněny značky je možné. Asi by záleželo na benevolenci konkrétního příslušníka. Někteří jsou rozumní a někteří trvají na svém stůj, co stůj. Jestli mají na to nějaký předpis jak se v takové situaci jedná opravdu nevím. Jen jsem chtěl poradit nejjednoduší cestu, stojí to dle platného sazebníku 40kč.

bazi*

Na výše uvedeném odkazu je uvedeno:

2.8 Při změně registrační značky se výměna neprovede a kupón zůstává nadále v platnosti.

Z toho usuzuji, že by měla stačit kopie TP, ale jistý si tím nejsem.

hodnocení

0x

bazi má pravdu, udělejte si kopii techničáku, kde je uvedena změna evidenční značky.

horis*

Ale co mam dělat, pokud jsem měl starý TP popsaný a dostal jsem nový, kde je vyznačena pouze aktuální RZ? To je můj problém a nevím, jak si poradit...

celp*

To není problém. Policie má možnost ověřit výměnu značek v registru vozidel vzdáleným přístupem a tak to taky dělá.Akorát to zabere více času při silniční kontrole.

horis*

Děkuji za odpověď. Myslel jsem si to, ale na internetu se dozvídáte takových věcí... A nejen tam. A bohužel nám to nejsou schopni říct ani lidé povolaní. Ptal jsem se i na úřadě na odboru registrů vozidel a bez výsledku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma změna spz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]