Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost sjíždění pneu

Od: au1 odpovědí: 9 změna:

nastává zimní období, a čas koupit zimní pneu. zákonem daná minimální hluobka dezénu je 4mm. mám možnost koupit za dobrou cenu pneu Goodyear se vzorkem cca 6,5mm. za jak dlouho myslíte, že by se mohly sjet na ty 4mm? najezdím hodně málo, kolem 500km měsíčně, mohly by vydržet 3 zimy? auto je Mitsubishi Galant. Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dávam tomu 2 zimy

petr123*
hodnocení

0x

Jde i o to jak jsou ty gumy staré - měkka zimní směs pomalu tvrdne a za pár roků jsou stejně tvrdé jako letňáky.

.

Jinak až tak nejde kolik toho najezdíš ale kde. Pokud v zimě jezdit nemusíš a pokud ano tak jen po relativně "uklizených" silnicích tak bych to možná risknul. Jestli občas MUSÍŠ vyjet bez ohledu na počasí a silničáři se k vám na silnici dostanou třeba až druhý den po silném sněžení, tak bych podobné gumy asi neriskoval.

au1
hodnocení

jezdím jen po Brně, tak to asi risknu

hodnocení

0x

Pokud tam nikde není míň jak 6 mm, budete střídat přední a zadní a nemáte problém s geometrií, tak by 3 roky vydržet měly. Na podobném vzorku jsem najezdil 3 zimy plus ještě toto léto (Nokian) a to mám 3x větší nájezd. Jiná věc je, že bych se jetých gum bál, protože se neví co mají za sebou, jak půjdou vyvážit a jestli na nich např. prudkým zabržděním není vybroušená ploška. To se pozná až na autě. Zálaží jaké máte auto a jaký styl jízdy. Na starších škodovkách jsem byl spokojen i s protektory. Teď jezdím poměrně rychle, tak se pozná skoro vše.

asd*
hodnocení

0x

Na ojetí tak 2 možná 3 zimy, problém bude spíš stárnutí směsi. Po 5 letech kloužou i se 100% vzorkem, rozdíl je znát už po jednom roce.

= pokud jsou dva max. 3 roky staré tak koupit, jinak bude lepší vzít nové levné - např. Debica Frigo jsou na sněhu OK, jen se rychle ojíždí (což vás trápit nemusí)

hodnocení

0x

ty pneu musí vydržet alespoň 15tis km... takže pro vás 30 měsíců, 3 zimy na jistotu. Spíš se koukněte jak jsou staré...

Odjeto mají 1,5mm, před sebou 2,5mm. Určitě pro ně výrobce plánoval nejméně 30tis km (50tis u letních). Z hlediska dezénu ok.

hodnocení

0x

Pokud jsou staré 3 a víc let, tak bych do toho nešel.

nu*
hodnocení

0x

co je dobrá cena cza 2,5 mm?

doplněno 01.10.13 13:56:

pneu starší 4 let se vzorkem 2,5 mm bych se tam neobtěžoval montovat...a to ani zadarmo

martin1965*
hodnocení

0x

tam je blbý, že nikdo nevíme, kolik je hloubka vzorku nové pneu. Sám to také nevím. jinak u mě s posledním autem najeto 120000 km, 6 let - jedny letní a jedny zimní gumy, a to mám sakra rezervu v hloubce desénu. U zimních, když poprvé nevyjedu, to co běžné vyjedu, a u letních, když to tak nějak začne divně sedět.

doplněno 01.10.13 20:15:

hlavně jste nenapsal, jak jsou staré, protože to je nejdůležitější faktor, záleží také na tom, jak rychle jezdíte, jakou vyžadujete bezpečnost. Jezdím od roku 89. první, opravdu zimní gumy jsem si koupil v.r. 1996, a docela jsem koukal, jaký je to rozdíl. Do té doby platilo, se do kopce pořádně rozjet a hlavně nezastavovat, a taky to šlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]