Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
neměl jsem loni (necelé 2 měsíce) pojištěné auto. ČKP mi poslalo výzvu, dodal jsem vyjádření svědků, že auto nebylo provozováno na pozemních komunikacích... Takže ČKP výzvu stáhlo.
Ale nedal jsem tehdy (bohužel) spz do depozitu. Takže očekávám, že mě ČKP "nabonzuje" úřadu - státnímu orgánu.
Tam je pokuta min. 5000 Kč.
Mé otázky, prosím o radu:
- zasílá úřad vždycky obsílku, myslím tím, jestli vždy nebo většinou udává pokuty? nebo někdy nechává lidi být a nic od nich nepožaduje?
- jaká je příslušnost? Když jsem v době, co jsem neměl pojištěné auto, měl trvalý bydliště třeba v Ostravě, ale teď ho mám třeba v Brně. Ale v řidičáku jsem si úplně staré trv. bydliště nepřepsal, takže tam mám adresu v době koupě auta, tj. Praha.
=> který úřad mě vyzve, abych se dostavil a napaří mi pokutu? čím se to řídí?
- je nějaká možnost prominutí pokuty? nějaké osvobození nebo zmírnění? Byl jsem v té době bez práce, neměl jsem ani na koupi baterie do auta, která se mi tehdy vybila, a neměl jsem ani na pojištění. Mít pojištěný nepojízdný auto byla dost hloupost,totiž z mého pohledu,protože jsem tehdy stěží měl vůbec na jídlo. Jo, značky jsem nedal do depozitu... Ale teď nevím, jak z toho ven.
Poradí mi někdo,prosím?
Ještě prosím:
Je nějaká promlčecí doba projednávání přestupku na úřadě?
Bere se v úvahu čas skutečnosti (nepojištění vozidla) nebo okamžik, když úřad zjistí, že SPZ nebyla v depozitu?
Jen mě tak čistě teoreticky napadlo:
Pokud se rozhodnu, že i když mi bylo ukončeno vymáhání pojištění od ČKP, ale já se bojím, že bude ten přestupek... (vyjde mi to víc než pokuta od ČKP) - můžu napsat ČKP, že jsem se rozhodl pokutu nakonec zaplatit, přestože oni ji již nechtějí?
Oni mi to napsali do e-mailu, protože jsem jim posílat dopis e-mailem a až dneska tištěný poštou...
Je ještě nějaká lhůta pro odvolání/stáhnutí námitky?
Už jsem na tom finančně líp než kdysi a dost se mi nechce řešit na úřadě ten přestupek...
Co myslíte?
úřady nejdou primárně předurčeny k řešení obchodněprávních vztahl mnezi pojišťovnou a nechápajícím občanem, ale ztákon umožˇ%nuje vozidlo trvale vyařadit pro neplacení povinného ručení a nejednání nového
trvalé vyřazení je nevratný proces a už jsme četl o případech kdy to úřady pod tlakem zasílaných podnětů udělali
jen spěte dál a zaměstnávejet vlastní hloupostí a nečinností desítky lidí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.