Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme vozidlo, kterému propadla TK. Na technickou kontrolu nemáme momentálně peníze, je s tím spojena nákladnější oprava podlahy. Vozidlo oficiálně patří tetě z Prahy (i pražská SPZ), ale je využíváno příbuznými v LB kraji. Zajímá mě, jaké se nabízí řešení, abychom zbytečně neplatili povinné ručení do doby, než vůz opravíme.
-pokud bychom donesli SPZ do depozitáře, musíme do Prahy?
-musí u toho být oficiální majitel?
-když jsou SPZ uloženy v depozitáři, platí se povinné ručení do konce roku, nebo jen do data odhlášení?
Děkuji za odpovědi, budu rád za každou pomoc. Stejně tak náš MBenz!
musíte tam kde je vozidlo evidováno,
může přijít kdokoliv, s plnou mocí od majitele,
poplatek 100Kč, vyplněný formulář, evidenční značky, občanka, techničák malý a velký, povinné ručení druhým dnem (můžete ještě tentýž den)
ICQ55180641
Děkuji mnohokrát!
Chtěl bych se ještě zeptat, zda pojišťovna automaticky přestane účtovat čtvrtletní splátky, nebo se s nimi musím dohodnout zvlášť?
Tak pojistovna pojistku proste zrusi a preplatek vrati, uzavrit se da pak u jakekoli pojistovny nove. Vrati ovsem vetsinou penize jen za cele dalsi mesice do konce zaplaceneho obdobi.
Nevím jestli jsem Vás špatně pochopil, ale tvrdíte že pojišťovna automaticky zruší smlouvu?
Tak za sebe Vám poradím: pojišťovna Vám smlouvu nezruší. Musíte ji to nahlásit s tím, že doložíte velký TP kde bude uvedeno, že značky jsou v depozitu. Pojišťovna Vám na základě toho zruší smlouvu ke dni kdy ji to nahlásíte a poté Vám vrátí přeplatek na smlouvě, pokud tam nějaký je. Automaticky nemá pojišťovna žádnou možnost zjistit, že jste dal značky do depozitu.
Opravdu řeším podobný problém poprvé, proto se omlouvám za hloupé otázky.
Na jaký úřad mám tyto SPZ odnést? Jak zjistím, kde je moje vozidlo evidováno?
Počítám, že formulář už vyzvednu na místě. Děkuji ještě jednou za odpověď, zatím jste mi velmi pomohl.
podívejte se do techničáku, tam je vše napsáno, samozřejmě do Prahy!
formulář stáhněte: registr-vozidel.cz/...
ICQ 55180641
MB 230E, rodinej milacek, jenze se mu po 24letech propadla podlaha, nic vaznyho, ale platit za to poviny ruceni nez to opravime neni sranda. Je to 2.5l, automat, 134kW tusim. Do srotu nepujde
proto hurá do depozita! (a na furt)
doplněno 11.03.09 21:47:Pane Jane, právník pan Beran se zřejmě mýlí, vozidlo vezmou do depozita bez platné technické, ale zpět vydají jen s platnou technickou!
ano, s tim pocitam, docetl jsem se ale, ze po roce lze depozit prodlouzit o pul roku a pote musi majitel depozit ukoncit platnou technickou kontrolou nebo prokazat likvidaci... z jinych threadu jsem myslel ze muzu depozit prodluzovat do nekonecna.
Pane Jane, dělejte co uznáte za vhodné, já mám v depozitu vozidlo už od doby kdy se platilo jen 10 Kč. Nic nedoplácím, nic neřeším. Není žádná síla, (tedy zákon či nařízení), která Vás donutí vyzvednout z depozita. Poplatky jsou za úřední výkon, nikoliv za nájem. To znamená, že nemůžou požadovat třeba 10 x 50Kč za deset půlroků depozita. Jen 1x 50Kč. To se musíte bránit.Navíc zákon 168/1999, který nařizuje, kdy se musí pojištění platit, Vám dává možnosti kdy nemusíte neplatit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.