Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Mám fiat brava 1.6 16V ELX r.v.1999.Když nastartuju tak otáčky vylítnou na cca 1200,ale hned spadnou cca na 600 a teprve potom se dostanou na 800ot.min.Občas se mi taky zvyšuje volnoběh na cca 1500 a otáčky plavou,ale když se to počase vrátí na 800ot.min. tak je to vpořádku. Je možné že to přisává vzduch? když prudce přidám plyn tak to zní jako bych tam měl sportovní filtr,ale ten tam nemám.
To nevím jak se dá odzkoušet ale zajel jsem na vrakáč přehodil to šlapalo tak jsem ho zaplatil a odjel
Netvrdím stopro že to je ono ale příznaky jsem měl stejné
Vyzkoušet bych to taky mohl,ale někdy se to chová normálně jakože vpořádku a někdy zlobí takže bych to nemusel poznat hned
Doporučuji začít tím nejjednodušším a to vyčištěním škrtící klapky.Čistič stojí cca 128 ,- podle značky.Letos jsem právě takto odstanil nervozní volnoběh u 2 vozidel.Zrovna brava má krásný přístup ke klapce.Jinak by měla jít rukou zcela lehce naprosto bez zádrhelů.Pokud drhne, tak jedině výměna...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.