Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc, poslední dobou mi začalo blbnout servo.
VAG hlásí 01309 - ridici jednotka posilovace rizeni (J500)
49-00 - zadna komunikace
Jak se to projevuje: vždy když přijdu k autu a dám klíčky do zapalování do polohy 1 tak skoro vždycky kontrolka serva nezhasne, po nastartování už ano, někdy se stane že servo nejde ani po nastartování, chcípnu auto a po znovu nastartování už jde. Nebo něchám auto chvíli běžet a třeba po 30 sekundách kontrolka zhasne.
Závada se projeví jenom poprvý když přijdu k autu, v průběhu cesty nebo ještě ten den se již neobjeví. Někdy si říkám, jestli není malý napětí nebo někde nějaký přechoďák.
Kontrolka se již nikdy sama od sebe v průběhu jízdy nerozsvítí.
Co již podniknuto: doplněn olej v servu (neuniká), zkontrolovány kabely, vše čisté, očištěna zem na kterou jde kabel od serva, kontrola dobíjení (alternátor dává 13,8V cca), klidový odběr OK (přes 10 dní jsem nejel a startování v pohodě), kapacita baterky OK, drží napětí.
Přemýšlel jsem o čidlu úhlu ale to diagnostika nevyhodí a myslím, že by to dělalo častěji než jenom když k autu přijdu po delší době. Pokud vás něco napadne rád si vyslechnu váš názor. Děkuji
Škoda Fabia 1.2HTP, 47kW, r.v.2005, řízení KOYO
vycvakej konektory na samotným servu a vem je pilníkem a kontaktolem bejvaj dost zoxidovaný a jelikož je tam přístup naprd je třeba sundat kolo podběch povolit 3 šrouby a servo si svěsíš na zem
abys odpojil ty 3 konektory tak bud zalomíš ruku nebo poměrně slušnej přístup je z předu nárazníkem po vycvaknutí tý spodní levý mřížky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.