Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pružiny tlumiče

Od: ecik* odpovědí: 4 změna:

zdravím... potřebuji nutně poradit jak vyměnit pravou přední pružinu tlumiče... co k tomu třeba?

je to vůz Renault 19 chamade 1,7 54KW... Rok výroby 1991.. děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Kromě toho,že se tam ke všemu blbě může,je potřeba hlavně stahovač pružiny.Tím se pružina zajistí ve smačknutém stavu,pak není nebezpečí vystřelení a rozbití huby.

JABRAKA

pokud není stahovvák tak v nouzi se to dá skurtovat, svázat nebo zdrátovat na autě.. nejlíp když auto ještě stojí a neboje zvedlé za rameno... ale jen na vlastní nebezpečí.. já jsem si stahovák raději posvařoval..

wenzel
hodnocení

0x

Ještě se doporučuje měnit obě pružiny zároveň.

0000567
hodnocení

0x

Pružiny měnit jedině OBĚ...pokud jsou horší tlumiče,vzal bych i je+horní uložení...na pružiny stahovák nebo jsem taky dřív měl takovou věc,že jsem měl naohýbaný silný plech do delšího Učka,na koncích díry...tím jsem provlékl dlouhou šroubovici a na každou stranu dva plíšky,tedy celkem 4...taky to šlo-ale stahovák je určitě lepší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]