Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s pojistkou

Od: adamino odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám teď trochu problém. Před rokem a půl jsem koupil čtyřkolku. Koupil jsem jí od člověka, který nebyl napsán v technickém průkaze. Já jsem byl hloupý a vůbec jsem tomu nerozumněl, takže mě pěkně podvedl. Že prý si to přihlásím rovnou na sebe. Jenže to nejde, když není plná moc. Skončila tomu pojistka a já nebudu platit za něco, co vlastně nemůže být ani oficiálně moje, když nemám s "oficiálním" vlastníkem smlouvu. Vlastník hraje mrtvého brouka a nehodlá se podílet na řešení. Jsem v právu a nemám to řešit, nebo zaplatit dluh nebo co vlastně můžu ted dělat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jak už tady několikrát padlo- české úřady musí akceptovat i ústní kupní smlouvu čili nebude problém to přepsat na tebe máš li oba techničáky a necháš udělat evidenčku na své jméno. Evidenčka prokáže že po vozidle není vyhlášené pátrání a tudíž není kradené. Když se ozve ČKP s výzvou tak vyplníš odpor v kolonce jiný majitel kde se vyplní i datum nabytí. To když nemáš kupní smluvu budeš muset doložit svědeckou výpovědí.
Bude to stát trochu nervů ale jestli minulý majitel nechce vrátit peníze a vzít stroj zpátky je to přeci jen schůdnéjší řešení než z něj soudně vymáhat peníze.
adamino
hodnocení

Teď nevím, zdali jsem to správně pochopil. Ty říkáš, že se dá udělat, že zrovna dnes jsem to koupil a odted už je to moje a nebudu platit dluh u ČKP? Nebo prosím o trochu jednodušší vysvětlení. Děkuji

jen*

tak si to koupil a hned si to pojistil ne? takže žádný dluh tam co jsi vlastník není ne?! Zkus najít člověka co je v tp jako majitel a s ním sepiš kupní smlouvu a plnou moc. nebo ho nehledej a napiš si to sám..dvě možnosti řešení, je na tobě, kterou si vybereš! správně si napsal, že si byl hloupý, to jen na konec.

asd*

Koupil jsi před rokem a půl - je písemná kupní smlouva?

ČKP bude vymáhat za nepojištěné období. Buď zaplatíte, nebo doložíte že jste nebyl majitel/provozovatel nebo doložíte že vozidlo nebylo provozováno (bylo celou dobu mimo veřejně přístupné prostory = nebylo provozováno = nebyla povinnost mít pojištění)

"koupil jsem až dnes, KS ústní" - pokud tohle uděláte, tak minulý majitel bude tvrdit, že jste koupil před rokem a půl a nakonec bude rozhodovat soud kdo byl majitel a ten zaplatí CKP + soudní výlohy.

adamino
hodnocení

Jak se dá doložit, že nebylo provozováno?

Nech sí vyhledat ČKP přes vyhledávání ono se to tu probírá prakticky denně. Nejlip v tomhle směru lidem radí MilanCukrar tak až si precteš co a jak, můžeš si mu přes soukromý vzkaz napsat o vzory prohlášení o neprovozování vozidla. Má s lidma svatou trpělivost a vytrvale tady ty věci lidem opakuje furt dokola.
doplněno 27.09.13 18:27: Mimochodem za rok a půl půjde o pěknou pálku. Mě za blbý vozík koupený s chalupou a zapomenutý ve stodole napočítali za 5měsíců 6900,-
doplněno 27.09.13 18:34: Já bych řek - pošli mi přes soukromou zprávu svoji mail adresu a já ti přepošlu svoji korespondenci s ČKP ale mám teď fofr kolem baráku a na zahradě tak nemůžu zaručit že se k tomu dostanu. Proto rači doporučuju pana M.C.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]