Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám teď trochu problém. Před rokem a půl jsem koupil čtyřkolku. Koupil jsem jí od člověka, který nebyl napsán v technickém průkaze. Já jsem byl hloupý a vůbec jsem tomu nerozumněl, takže mě pěkně podvedl. Že prý si to přihlásím rovnou na sebe. Jenže to nejde, když není plná moc. Skončila tomu pojistka a já nebudu platit za něco, co vlastně nemůže být ani oficiálně moje, když nemám s "oficiálním" vlastníkem smlouvu. Vlastník hraje mrtvého brouka a nehodlá se podílet na řešení. Jsem v právu a nemám to řešit, nebo zaplatit dluh nebo co vlastně můžu ted dělat?
Teď nevím, zdali jsem to správně pochopil. Ty říkáš, že se dá udělat, že zrovna dnes jsem to koupil a odted už je to moje a nebudu platit dluh u ČKP? Nebo prosím o trochu jednodušší vysvětlení. Děkuji
tak si to koupil a hned si to pojistil ne? takže žádný dluh tam co jsi vlastník není ne?! Zkus najít člověka co je v tp jako majitel a s ním sepiš kupní smlouvu a plnou moc. nebo ho nehledej a napiš si to sám..dvě možnosti řešení, je na tobě, kterou si vybereš! správně si napsal, že si byl hloupý, to jen na konec.
Koupil jsi před rokem a půl - je písemná kupní smlouva?
ČKP bude vymáhat za nepojištěné období. Buď zaplatíte, nebo doložíte že jste nebyl majitel/provozovatel nebo doložíte že vozidlo nebylo provozováno (bylo celou dobu mimo veřejně přístupné prostory = nebylo provozováno = nebyla povinnost mít pojištění)
"koupil jsem až dnes, KS ústní" - pokud tohle uděláte, tak minulý majitel bude tvrdit, že jste koupil před rokem a půl a nakonec bude rozhodovat soud kdo byl majitel a ten zaplatí CKP + soudní výlohy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.