Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej vozu bez přihlášení?

Od: mates2203* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Koupil jsem před pěti měsíci ojeté auto. Rok 97. Jenže jsem se musel kvůli práci náhle stěhovat a na auto mi nezbyly peníze. Tedy na přihlášení, zaplacení Eko daně...niní bych ho raději prodal,je škoda aby stálo zbytečně na parkovišti. Od bývalého majitele jsem dostal i plnou moc k přepisu.Auto není na mě odhlášeno. Mohu tedy vůz dál prodat? Nebo je alespoň možnost ho prodat na ND?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

pokud jste svéprávný, můžete, pokud nejste svéprávný, jedině s maminkou, tatínkem opatrovníkem atd

buss
hodnocení

0x

Ano, můžete, ale kupec ať se na svém registračním místě poptá, co po něm budou požadovat. Co ves, to jiný pes, bohužel.

nu*

Budou po něm požadovat to co vyžaduje zákon, tedy odhlášení v místě trvalého pobytu původního - registrovaného provozovatele, a to oprávněným - tedy registrovaným provozovateleme, pokud je současně i vlastníkem.

Co ves to jeden jediný zákon, který platí právě i pro původního prodávajícího.

ideální stav je jezdit autem, registrovaným na někoho úplně jiného.

Objektivní odpovědnost registrovaného provozovatele je daná novelizovaným zákonem, bez ohledu na to zda někomu dal plnou moc k tomu aby za něj splnil to co mu uložil zákon, nebo nikoliv.

Prodej vozidla registr neřeší, to je ošetřeno občanakým a obchodním zákoníkem.

Na registru se hlásí jen změny, a změnu je povinen nahlásit ten, kdo je k autu registrován a auto prodává.

Pokud někdo toto auto koupí ale nehodlá jej provozovat, nemusí nic nahlašovat.

Ideální je situace kdy je auto přeprodáno vícekrát a nikdo nukam nic nenahlásí, pak nidko neví kdo je skutečným vlastníkem a provozovatelem a pokud auto jezdá a jsou páchány dopravní přestupky a není splněna povinnost auto pojistit, má starosti ten, kdo porušil zákon.

Pak začne pobíhat po úřadech a povídat si s lidma u přepážek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]