Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zkoušela jsem u nás na zahradě řídit sekací traktůrek.. Když jsem chtěla zatočit doleva, tak jsem samozřejmě co nejvíc volantem doleva otočila, ale zatočilo mi to doprava.. Měla jsem předtím srovnaná kola.. Zkoušela jsem to znovu a to samý.. Nevím, co dělám špatně, bojím se, že nikdy nedostanu řidičák.. Teď mi je 15..
A neotáčí se traktůrku zadní kolečka místo předních? ... pak by to sedělo.
Případně necovala jsi? ... při couvání je to vždycky opačně..
Případně ještě... Bojím se, že až si budu někdy v budoucnu dělat autoškolu, že tam budu za největší trubku, co neumí ani zatáčet a že mě vyrazí hned. :/ Nebo mě tam spolehlivě tohle naučí či už počítaj, že to prostě automaticky nějak půjde?
Tak je nejak nesmyslne prehozene rizeni a vyzkousejte si to na necem jinem.
A nebo nezvladate levou / pravou. I to se stava.
Co je pri couvani opacne?
Kdyz couvam a zatocim doleva, tak mi auto (trakturek) take jede dozadu doleva.
Ostatne stejne je to i se zatacenim zadnich kol. Jedine, v cem je rozdil, ze by zadek vybocoval na druhou stranu. Jako celek ale zatoci stale na stejnou.
Já mám taky doma zahradní traktor a moje neteř, které je 11 roků ho na poprvé bezproblémů zvládla. Nějak se mi nezdá, že při točení na jednu stranu volantem, ti traktor zatáčí na stranu druhou. Co znám zahradní traktory, se při otáčení volantem vždy natáčejí přední kola. Výjímkou jsou vysokozdvižné vozíky, ale to ty nemáš. To neřeš, je ti zatím 15 let, na řidičák máš spoustu času a do té doby se to naučíš taky.
Možná je to divná rada, ale zkus řídit jednou rukou. Polož levou ruku nahoru na volant (pravou budeš později potřebovat na řazení), srovnej kola a zkus nemyslet na točení volantem - prostě drž pevně volant a dej ruku na tu stranu, kam chceš, aby to jelo. Až budeš ve správném směru, vrať ruku zpět a pojedeš rovně. Pak to zkus na druhou stranu ...
Nebylo to náhodou tak, že jsi držela volant pouze dole (tam, kde jsou na ciferníku hodin čísla 5,6 a 7) a táhla jsi doleva? To by se pak volant otáčel doprava, tedy ve směru hodinových ručiček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.