Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co nalít do ostřikovačů oken?

Od: mariaspeterson odpovědí: 11 změna:

Zdravím, chci se zeptat, co mám nalít do ostřikovačů, když tam nechci nalít letní nebo zimní směs. Slyšel jsem, že normální voda z kohoutku zanáší vodním kamenem vstřiky na skla, tak co se tam dávat krom vody, a letní, zimní směsi?

Předem díky za radu :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

to vam prijde ten kanystr tak drahy? za zimu kupuju maximalne 3x bych rekl a v lete jednou

kulik*
hodnocení

0x

Můžeš tam nalít destilku a případně do ní cvrnknout trochu okeny,ale počítám,že dnes destilka taky není zrovna zadarmo... tak mě napadlo,proč ta otázka? chceš ušetřit peníze,nebo životní prostředí?

gumidek*
hodnocení

0x

Rozhodně neušetříš, pokud tam naleješ kde co. Na vodní kámen odejde i čerpadlo nebo se jím potáhnou hadičky, které zvrdnou, prasknou a pak je to na servis (oddeklovat interiér,stropní panel,...).

repkin*
hodnocení

0x

V Kauflandu 5l za 29,-Kč

isteron
hodnocení

0x

Prípravky do ostrekovačov zvyknú byť koncetráty na 18 - 20 °C. Ja som zvykol riediť na 15 - 18 °C, dával som destilovanú vodu. Okena už nie je to čo niekedy, mne už zamrzla pod 0 °C. 5 l koncetrátu mi vydržal na 2 zimy.

petrulussus
hodnocení

Nejde mi o ušetření, problém je v tom, že mám černou barvu a jakmile vyjedu z myčky a za pár dní to trochu ostříknu, tak když jedu po dálnici zůstanou mi na střeše, bočních oknech apod. takový fleky od té směsi, takže můžu jet zase do myčky... Proto tam chci nalít něco, co by to nedělalo...

0000567

Ale to vám udělá cokoliv,to není směs co na tom zasychá,to je ten mikroskopický prach který to spláchne a ten na tom uschne...to klidně dělá i když mírně zaprší,setřete stěračem a taky máte fleky všude...chce to mít hadřík na prach a občas to utřít-ale pozor,musí to být vlhčený speciální hadřík,normální by vám nasucho zachvilku podřel lak

0000567
hodnocení

0x

Tohle je šetření na nesprávném místě...ta kapalina není vážně tak drahá aby se nedala koupit...něco jiného vám může zničit čerpadlo a trysky...naopak nejvíc ušetříte kvalitními náplněmi-prvotní investice je sice větší ale na servisu a spolehlivosti se to bohatě několikrát vrátí...

To mi trochu připomíná chlápka co nalil do favorita místo oleje hydrol(používalo se to při soustružení na chlazení nástrojů)...pak ke mě přijel a že mu svítí mazání a kouř co se valil z motoru napovídal že něco není v pořádku-motor který měl najeto sotva 90 tis a byl předtím v perfektním stavu,byl totálně na hození do šrotu nebo na nákladnou celkovou generálku

Myslím že je to docela rozdíl motor a odstřikovače oken!
Do motoru cokoliv místo oleje s předepsanými klasifikacemi je opravdu nemístné šetření,ale voda do odstřikavče v létě není.Navíc to jak zde píšete že zanese čerpadélko či trysky vodním kamenem je nesmyl ,viděl jsem desítky aut kde dvacet i více let nepoznali nic jiného než vodu a funogovali déle než byla životnost auta!Na dvou se mi dokonce stalo,že tam zamrzla voda a po oblevě vše pracovalo jak má.

Fakt je ale ten,že i obyč voda či desilka udělá totéž co kapalina do odstřikovačů,totiž fleky na kastli!

0000567

Ale ano,stará 120 nebo něco podobnýho z těch let stráví všechno,ale dnešní auta citlivý na všechno bych si tím tak jistý nebyl...zrovna tak před 3 měsíci jsem měnil na octávce komplet ostřikovací soustavu(důvod-zákazník používal vodu z vodovodu)

nu*
hodnocení

0x

destiku s přísadou čehokoliv se značkou Likérky DRAK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]