Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění vozu v polopřevodu

Od: carsten* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, cca roku 2007 jsem naboural starý kabriolet a strčil jsem ho do garáže udělal polopřevod a nedal značky do depozitu ani neodhlásil staré pojištění ani neuzavřel nové. Neporadí mi někdo jak se vyhnout případným sankcím od pojištovny za moji hloupost?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Postup je stejný jako u všech co už se jim vykroutili. Prohlášení o neprovozování, uložení mimo veřejnou komunikaci a dva- tři svědci ochotní to dosvědčit. Zákon totiž jasně uvádí že platit pojistné je povinen každý kdo vozidlo PROVOZUJE a to se soudně těžko dokazuje. Teda za předpokladu že majitel není takový ignorant aby měl na dopravce záznam o pokutě v období kdy vozidlo dle svého tvrzení neprovozoval. Existuje li záznam o nehodě z toho roku 2007 a auto do dneška není opravené tak bude prohlášení o neprovozování o hodně jednodušší. Chce to hlavně jeho stav fotit a fotit kvůli důkazúm.
doplněno 24.09.13 16:21: Mimochodem - auto je v polopřevodu tudíž je asi prodané. Existuje li kupni smlouva tak má černého petra ten kdo to koupil a nepojistil
carsten*

děkuji,v polopřevodu s důvodu rozvodu po havárii neopraven do dnešního dne a v garáži . Dříve psaný na ex nyní v polopřevodu na mě , budu muset prokázat že jsem ho nepoužíval a to snad nebude probém.

hodnocení

2x

carstene, na přesný postup je potřeba mnohem více informací, abyste případně dopladl takto:

doplněno 25.09.13 07:48:

@carsten Za co děkujete, nebo již víte jak postupovat?

Pojištění vozu v polopřevodu
Pojištění vozu v polopřevodu #2
carsten*
24.09.13 21:44

díky

carsten*
hodnocení

Děkuji za to, že jsem nevěděl že stačí prokázat že se vozidlo nepoužívá a vy jste si dal práci mi oskenovat formulář kde jsem se toho dovtípil. S vaší odpovědí a odpovědí nad Vámi jsem spokojen jelikož mi pomohli narozdíl od typu za blbost se platí to mi nikodo psát nemusí to vím jako to že líná huba holý neštěstí. Momentálně se chystám na renovaci tak zdokumentuji stav vozidla před a než vyjedu na stk tak pojistím a budu doufat že vše dopadne ok.

a když se ozvete on line, nebo emaile, pošlu i vzory textů na obranu.

carsten*
hodnocení

nu*
hodnocení

0x

proč se vyhýbat sankcím, když chybu sám uznáváte?

buss
hodnocení

0x

Někdo to pojištění hradit musí, měl jste dát RZ do depozita. Za chyby se platí. Modlit se pokud na to ještě ČP nepřišla. Vyřešit registraci. I když dotaz je trochu zmatečný, prodal a strčil do garáže?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]