Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci vyřadit automobil z registru a na úřadě mi řekli,že ho musím prvně přihlásit.Měl jsem automobil,který byl na mě odhlášený.Po roce jsem ho prodal a kupující s ním jezdil asi dva roky a poté přijel se všemi doklady a formulářem o ekologické likvidaci.Auto nechal sešrotovat.Já jsem se všemi dokumenty šel na úřad a chtěl jsem automobil vyřadit z evidence a tam mi řekli,že si ho musím na sebe přihlásit a potom že ho vyřadí z evidence.Jak můžu přihlásit auto,které je sešrotované.Vždyť by nešla ani udělat evidenční kontrola.Na čem že?Zřejmě by to šlo i bez ev.kontroly.Jedná se tu jen a jen o peníze jako ve všem v téhle nepochopitelné republice!Můžete poradit co dělat proti těmto arogantním úředníkům.Přece nebudu platit za něco co neexistuje.Děkuji
nechápu jednu věc, auto jste prodal před 2 roky, proč se po 2 letech s prominutím se**te do povinností nového majitele?
dále, k vaší nesmyslné otázce, proč není auto dodnes přihlášeno přesto, že bylo provozováno?
Vy jste jezdil, nový majitel jezdil ale na úřad ani jeden z vás nepáchnul...a najednou je vám ´úřad dobrý?
Žádat může jen TEN, kdo je k auto PŔIHLÁŠEN.Tak to plyne ze zákona.
Tak se k auto přihlašte, budete pak PROVOZOVATELEM podle zákona a můžete o cokoloiv ve vztahu k autu žádat.
Polopřevod jer sice "trik" jak obejéít ekodaň a jezdit jménem někoho jiného, ale evidenční úkon jer noprávněn províst jen registrovaný vlastník / provozovatel.
TAk snad už vše chápete, hodně štěstí.
coopere, nevím proč se zlobíte na úředníky, když jste vy a kupec porušili zákon. Vám je líto 800Kč do dohlášení vozidla na Vás. Páč šikovný kupec Vám vrátil doklady a prachy za likvidaci dostal on. Já bych osobně jemu vrátil doklady, ať si vše vyřeší sám. Vy nemůžete nakládat s cizím majetkem, páč již dva roky nejste majitele vozidla.
Že jsem Vás nepotěšil? Ani nu. Ale oba píšeme pravdu.
doplněno 24.09.13 19:48:coopere, již víte že to máte jen za 800Kč,?
Mně není líto 800Kč ale těch dalších 5000Kč za eko daň.Spíš za bych to nazval okrádání občanů.
1 . Nejste majitel vozu (snad máte kupní smlouvu - tou budete vše vyvracet ) , nic neřešte .
2 . Pokud řešit chcete - Eko dan se při dohlášení sešrotovaného vozu neplatí , ( po mě nakonec baba nechtěla ani těch 800 kč za dohlášení šrotu - záleží jen a jen na úředníkovi .
Ale tu nebudete platit i když některým lidem bych ji v takových případech nechal zaplatit.Vy jen budete muset zaplatit správní poplatek 800,- a ihned zrušíte na protokol o ekolikvidaci,takže ani nemusí být evidenční.
1.) Ekopoplatek se nehradí při dohlášení a následném vyřazení z registru na základě protokolu o ekolikvidaci.
2.) Protokol o ekolikvidaci slouží též jako evidenční kontrola!
Víceméně jste oba vy.ůrali se zákony. Jděte na úřad, přihlaste auto na sebe a následně ho ihned zrušte na základě EKOlikvidace. Musíte vyplnit dva papíry, jeden na přihlášení a jeden na vyřazení. První úkon Vás bude stát 800Kč(*) a druhý nic.
(*) Podle zákona máte na přihlášení vozidla 15 dní od uvedení do polopřevodu na Vás. Úředník (je to vyloženě na jeho uvážení) Vám může udělit pokutu ve výši 0 - 20 000 Kč za pozdní dohlášení vozidla.
Vše čerpám z vlastních zkušeností s odhlašováním a dohlašováním vozidel
S pozdravem
Honza
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.