Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřadit automobil

Od: cooper* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,chci vyřadit automobil z registru a na úřadě mi řekli,že ho musím prvně přihlásit.Měl jsem automobil,který byl na mě odhlášený.Po roce jsem ho prodal a kupující s ním jezdil asi dva roky a poté přijel se všemi doklady a formulářem o ekologické likvidaci.Auto nechal sešrotovat.Já jsem se všemi dokumenty šel na úřad a chtěl jsem automobil vyřadit z evidence a tam mi řekli,že si ho musím na sebe přihlásit a potom že ho vyřadí z evidence.Jak můžu přihlásit auto,které je sešrotované.Vždyť by nešla ani udělat evidenční kontrola.Na čem že?Zřejmě by to šlo i bez ev.kontroly.Jedná se tu jen a jen o peníze jako ve všem v téhle nepochopitelné republice!Můžete poradit co dělat proti těmto arogantním úředníkům.Přece nebudu platit za něco co neexistuje.Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

nechápu jednu věc, auto jste prodal před 2 roky, proč se po 2 letech s prominutím se**te do povinností nového majitele?

dále, k vaší nesmyslné otázce, proč není auto dodnes přihlášeno přesto, že bylo provozováno?

Vy jste jezdil, nový majitel jezdil ale na úřad ani jeden z vás nepáchnul...a najednou je vám ´úřad dobrý?

Žádat může jen TEN, kdo je k auto PŔIHLÁŠEN.Tak to plyne ze zákona.

Tak se k auto přihlašte, budete pak PROVOZOVATELEM podle zákona a můžete o cokoloiv ve vztahu k autu žádat.

Polopřevod jer sice "trik" jak obejéít ekodaň a jezdit jménem někoho jiného, ale evidenční úkon jer noprávněn províst jen registrovaný vlastník / provozovatel.

TAk snad už vše chápete, hodně štěstí.

hodnocení

3x

coopere, nevím proč se zlobíte na úředníky, když jste vy a kupec porušili zákon. Vám je líto 800Kč do dohlášení vozidla na Vás. Páč šikovný kupec Vám vrátil doklady a prachy za likvidaci dostal on. Já bych osobně jemu vrátil doklady, ať si vše vyřeší sám. Vy nemůžete nakládat s cizím majetkem, páč již dva roky nejste majitele vozidla.

Že jsem Vás nepotěšil? Ani nu. Ale oba píšeme pravdu.

doplněno 24.09.13 19:48:

coopere, již víte že to máte jen za 800Kč,?

cooper*
hodnocení

Mně není líto 800Kč ale těch dalších 5000Kč za eko daň.Spíš za bych to nazval okrádání občanů.

layborr*

1 . Nejste majitel vozu (snad máte kupní smlouvu - tou budete vše vyvracet ) , nic neřešte .

2 . Pokud řešit chcete - Eko dan se při dohlášení sešrotovaného vozu neplatí , ( po mě nakonec baba nechtěla ani těch 800 kč za dohlášení šrotu - záleží jen a jen na úředníkovi .

Ale tu nebudete platit i když některým lidem bych ji v takových případech nechal zaplatit.Vy jen budete muset zaplatit správní poplatek 800,- a ihned zrušíte na protokol o ekolikvidaci,takže ani nemusí být evidenční.

honzikag

1.) Ekopoplatek se nehradí při dohlášení a následném vyřazení z registru na základě protokolu o ekolikvidaci.

2.) Protokol o ekolikvidaci slouží též jako evidenční kontrola!

Víceméně jste oba vy.ůrali se zákony. Jděte na úřad, přihlaste auto na sebe a následně ho ihned zrušte na základě EKOlikvidace. Musíte vyplnit dva papíry, jeden na přihlášení a jeden na vyřazení. První úkon Vás bude stát 800Kč(*) a druhý nic.

(*) Podle zákona máte na přihlášení vozidla 15 dní od uvedení do polopřevodu na Vás. Úředník (je to vyloženě na jeho uvážení) Vám může udělit pokutu ve výši 0 - 20 000 Kč za pozdní dohlášení vozidla.

Vše čerpám z vlastních zkušeností s odhlašováním a dohlašováním vozidel :-D

S pozdravem

Honza

buss
hodnocení

2x

To máte tak, vy jste auto prodal, nebudu psát, co jste měl udělat, vaše chyba... Pokud to můžete prokázat KS, není auto už vaše. Myslíte si, že úředníci za vaši chybu, blbost nesou odpovědnost? Slušně! bych se poptal co s tím, ale je to věc kupce, vlastníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]