Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijdu o řidičák, když neudělám testy?

Od: simda odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit. S kamarádem řešíme problém. Mám řidičák na skupinu B. Chtěl bych si udělat řidičák na motorku bez omezení. Mohu o řidičák přijít,když neudělám buď testy nebo jízdy? Jak to funguje? Děkuji předem za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

3x

bude zahájeno správní řízení a pokud n eobhájíte danoiu skupionu máte utrum

hodnocení

3x

Samozřejmě že ano. Já měl na motorku a když jsme si rozšiřovali na auto, vybrali si od nás řidičáky, řekli, ať si je ještě prohlídneme a pokud neuděláme testy, už nám je nevrátí a pojedeme od začátku. Pokud neabsolvuješ testy, znamená to, že jsi njezpůsobilý pro jízdu na silnici na čemkoli.

Kdo Vám odebral řidičák?

Kdy to bylo?

doplněno 24.09.13 19:45:

@jerrymungo , děkuji

Tak samozřejmě to bylo už kdysi dávno, kdy byly ještě růžové řidičáky. Tenkrát nám je ale fakt před závěrečnými testy sebrali s tím, že buď uděláme testy na auto, oni nám tam dají razítko a můžeme jezdit. A nebo je neuděláme a nevrátí nám nic.

doplněno 25.09.13 17:53:

Milancukrar: Není zač. :)

Ale asi bych ten osud nepokoušel a zkusil si zopakovat vyhlášku a pravidla, ono se to vždycky hodí.

nukika
hodnocení

0x
...ne, dnes uz o řidičák, při neudelani jine skupiny, neprijdete.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Někdy v 88ým jsem si přidělával k C motorku a zblbnul jsem testy o pár bodů. Musel jsem ale obhájit to Cčko. 14 dní mě potom vozila žena jako medvěda. A těch keců co jsem musel vyslechnout. Ona je udělala na poprvý. Ještě teď mi je stydno.

hop®
hodnocení

0x

Jak napsal @nu, pokud v testech neprojdete ani na původní ŘP, jste bez něj. Pokud se seknete jen o "rozdíl" mezi řidičáky, původní Vám nechají a rozšíření Vám bez opravek nedají...
A vzhledem k tomu, že Áčko mívalo lehčí testy než Béčko, tak ten rozdíl není. Ale možná je dnes něco jinak...

hodnocení

0x

co řikal autoškolák loni tak: pokud neuděláte testy, pak byste měl vrátit ŘP, což se v praxi neděje, protože než se zahájí řízení k odebráni ŘP, tak do té doby stihnete testy několikrát udělat - tedy než skončí řízení už máte ŘP znovu obhájený. V případě, že nepotřebujete 10 pokusů *smich*

joudic*
hodnocení

0x

tusim ze kdyz to 3x neudelate tak utrum :)

nu*
hodnocení

0x

jak jsem již psal pokud nezískáte ani počet bodů pro již získané řidičské oprávnění, budete muset toto již získané oprávnění OBHÁJIT.

To by mal být správný úřední postup, ale nemělo by to fungovat tak že vám někdo řidičák prostě veme hned po testech e nevrátí bez jakéhokolic správního rozhodnutí, kzteré musé mít písemnou formu.

Máte pravdu, ale tenkrát nám řidičáky vybrali před závěrečnými zkouškami s tím, že buď uděláme rozšíření, dají nám tam razítko a jezdíme. Pokud zkoušky někdo neudělá, hledí se na něho jako nezpůsobilého, průkaz je mu odebrán a samozřejmě že o tom rozhodnutí dostane vyrozumění písemnou formou.

Ale opakuji, bylo to kdysi dávno, dnes je to asi jinak. Nicméně tenkrát nebylo tolik havárií, mrtvých a zraněných na silnicích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]