Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda s traktorem bez ŘP

Od: traktorista odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chci se zepat jak je to s řízením traktoru bez ŘP. Mám odebraný řidičák. Můžu řídit traktor pouze na poli, kde bych bránoval pole, aníž bych tam s traktorem přijel po silnici nebo polní cestě? Prostě by mi traktor někdo přivezl na pole a já bych upravoval zeminu pouze tam. Je to možné nebo se dopouštím nějakého přestupku?

Děkuji za Váš názor

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

1x
Zákon 361/2000 říká: účastník provozu na pozemních komunikacích je každý, kdo se přímým způsobem účastní provozu na pozemních komunikacích,Protože pole není pozemní komunikace je možné po něm jezdit bez nutnosti vlastnit příslušné řiičské oprávnění. Něco jiného je ale pojištění opovědnosti za škody.Tam to bude horší.

rpt*
hodnocení

0x

Logicky by můj názor zněl, že můžete. Pole přeci není pozemní komunikace. Nicméně, je to jen moje doměnka, počkejte si ještě na důkladnější odpovědi.

RPT

k2

Vase domNěnka je zcela spravna.

Ovsem je potreba davat pozor napr. na ucelove komunikace, ktere mohou byt na poli (u pole) pritomny a na ktere se omylem ridic muze dostat pri otaceni se a pod.

traktorista
hodnocení

Jak říkám, jen na poli bez jakékoliv cesty!

rpt*
hodnocení

0x

I mistr tesař se někdy utne. Od slova domnívat, díky za upozornění.

nu*
hodnocení

0x

veřejně přístupné pole včetně veřejně přístuipné komuniokace ktzerá k němu vede vayžadují ŘP¨, jinak porušujete zákon

traktorista
hodnocení

Uvedete i konkrétní zákon i paragraf, kde si to můžu přečíst co píšete?

stir*

Dobrý den.

Prosím, kde je "veřejně přístupné pole". Nevím. Děkuji Vám za odpověď.

jirkamatapat*

Nu®:...vysvětli prosím termín "veřejně přístupné pole",abych mohl být "v obraze",protože od roku 1967,co jsem poprvé usedl za volant,jsem se s takovým termínem nesetkal.

buss
hodnocení

0x

Pokud jste ho měl, tak jste se učil, že je ho třeba na komunikace, to není pole a pod. Ono už ten název zákona to říká - na pozemních komunikacích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]