Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplatná převozní značka - jak získat další?

Od: tucnacek8449* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

koupili jsme si automobil od majitele, který přitáhl auto z německa, bohužel už mělo prošlé převozní značky (ty papírové, které platí na týden), a my bychom stím ted potřebovali zařídit všechny potřebné věci jako je technická atd. Bohužel teď je auto bez převozních značek a tím pádem nemůže na silnici. Je nějak možné získat převozní značky? Popřípadě jak. Děkuji předem za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Na silnice může, ale jen na podvalníku.

asd*
hodnocení

0x

Nejjednodušší je na STK dovézt na podvalníku.

buss
hodnocení

0x

Převozní značky občanovi na OdbDSA nevydají, jedině bazar. Jinak je to na odvaze, od někoho ještě platnou, nějaké jiné RZ, nebo bez a zajet ..., i tací jsou.

asd*

Ovšem riskuje se při kontrole půl roku bez řidičáku a při nehodě prů...

buss

píšu... Jinak je to na odvaze, jistě si musí být vědom následků, když bude chycen, logicky. Zrovna včera se tu projíždělo auto bez RZ.

moto*
hodnocení

0x

Mohou je mít servisy a prodejci, na žádost jsou vydávané za správní poplatek 1000 Kč. Ať již papirové nebo trvalé plechové. Převozka musí být v každém případě pro jízdu pojištěná povinným ručením. Sám mám na motorku a pojišťuji jen přes sezónu.

takže jediné legální možnosti jsou podvalník nebo domluva se servisem a ev. jim nechat něco vydělat

nu*
hodnocení

0x

k českému čistopisu vydá maqnipilační značku bazar...papírovou...a bazatr je má od úřadu Zadarmo

moto*

Mám tušení, když jsem se ptal, tak i při žádosti na papírové chtěli tisícovku, pak už je ale dávají zadarmo. Je to ale již delší doba a mám hosip.

nu*

nene, tisícovka se platí i dnes ale za pár plechových - zelenobílých trvale manipulačních značek, takže za jednu značku na motorku zaplatíš 500,- Kč, musí k tomu být pojistka a 2 živnosti - první na malo-velkoobchod a druhá na opravy motorových vozidel, pak se na každou manipulační jízdu vypíše záznamník jízdy a dá se jezdit jen s neregistrovaným s čistopisem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]