Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto - benzín nebo nafta?

Od: laso odpovědí: 12 změna:

Poradte benzín nebo nafta? Chci koupit jiné auto rozhoduji se. Zatím jsem měl vždy benzín a současné auto s přestavbou na LPG.

Jezdím denně průměrně 40 km pak nějaké výlety a v létě na dovolenou zhruba 400km. laso

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wroclav*
hodnocení

0x
Určitě nafta.I když si při koupi trochu připlatíte za pár let to máte nazpět pri vašich najetých km za rok.S naftou jezdíte v průměru kolem pěti litrů s benzinem se většinou pod šest nedostanete.Já jsem jezdil s dieslem nyní mám benzin a rád bych šel zpátky.
Samozřejmě je to jenom můj názor a věřím že se v mnoha případech bude rozcházet s jinými,ale pak si zpočítejte kolik je pro naftu a kolik pro benzin a z toho si udělejte závěr-já si myslím že zvítězí nafta.

hodnocení

0x
Zdravím, jezdím teď v naftě a se spotřebou 6.2 litrů na 100km si mohu pískat , před naftou byl benzín a tam člověk nešel pod 9 litrů.(Jednalo se o vůz citroen berlingo 1200kgbenzin)a ted o naftu Peugeot tepee 1420Kg.Zatím ještě chybí 6000km do garančky ale ptal jsem známého s naftou citronem a servis na svíčky atd je asi ak o 500,- dražší což je celkem nic k úspoře a k tomu že nafta pomalu ale opět bude stát méně než benzín, respektive už tak stojí.
A pokud budeš kupovat nové auto, tak dnes jsou naftové motory na vysoké úrovni, a dobré kultivovanosti zaručujíc tichý chod oproti tomu co bylo kdysi..s pozdravem Adam.
*cteni*

Nechci se zapletat do vecnych diskusi jestli benzin nebo nafta.

Jen chci reagovat na Hangara.

...naftové motory na vysoké úrovni, a dobré kultivovanosti zaručujíc tichý chod...

Hangare. Asi Te zklamu, ale tohle vubec neni pravda. To se vyrobci pouze snazi lidem v sugerovat. Pokud si v modernim automobilu s naftovým motore na vysoké úrovni, a dobré kultivovanostiten motor z auta vyndas a rozeberes, tak dostanes jednu hromadu soucatek a druhou, stejne velkou hromadu penove hmoty, ktera vyplnuje kazdou skulinu a kazdou mezeru mezi trubkami u naftovych motoru a tak je pomerne ucinne tlumi.

Vyrobci se pak chlubi, jak je jejich motor tichy a kultivovany. Ve skutecnosti jsou ale naftove motory stale stejne hlucne, jenom se dnes vic dba na to, aby se to lip zamaskovalo.

westiik*

A není to náhodou velice účelné řešení? Cíl je tišší motor a to splní. Já jsem jednoznačně PRO naftové motory. Obrovský kroutící moment a nízká spotřeba je vykoupena trochu vyšší mírou hlučnosti. I tak to za to stojí. Jezdím Fiatem Stilo 1,9 JTD. Jezdím docela divoce a spotřeba je na 5,4.

miljan*

Nafta patří do traktoru. *pivo*

des*

Správně,nafta do traktoru.Nechápu dotaz pisatele-mám benzin a LPG-je lepší nafta?Benzin+ LPG nemá konkurenci!Mám Scénika 1400 benzin,nechal jsem si namontovat LPG se vstřikováním a nikdy bych neměnil.Už jenom to že jezdím na plyn,za polovičku,než vy nafťáci,mně blaží.A že to jezdí hůř-to jsou jen kydy.Plyn se vstřikováním vyplatí každýho naftalína.

Naftu do traktoru, benzín do letadel, plynem budem vařit a můžeme se vrátit k povozům s koňmi.S mým nafťákem mě vždycky baží jak vidím tu škaredou díru ddo plynové nádrže a představa že maj velkou nádrž která zabere půlku auta nebo kufru mě doslova dostane do extáze.. *smich*
Lidi berte to s humorem, prosím.
laso
hodnocení

Chválíš LPG a já bych ho už právě nechtěl. Nechtějí brát uto do značkového servisu,nemůžu do podzemních garáží, nádrž zmenšuje velikost kufru a t d... Proto bych asi spíš byl pro naftu, kde tyto problémy odpadají. laso

westiik*

Ale někomu možná nestačí sotva jezdit. Já mám rád dynamickou jízdu a tu dá 1,9JTD více než dobrou... S 1,4 se člověk sotva táhne a ještě jede za víc než tahavej diesel. Já mám jinej názor. Nafta patří do auta, benzín do motorky. Tak to podle mě má být...

Rekace na mě a tebe, rozebíral jsem se spolužáky staré naftové mistubishi(prominte za špatnej název) a vím jak byl ten motor velký a za chodu hlučný, taky jsem se zůčsatnil částeného kuchnutí motoru našeho nového auta z důvode špatné hadičky či co viděl jsem ty rozdíly, nějaká guma atd, no nevím na motoru na nic takového nebylo, spíš bych řekl že je dáno technickými postupy kdy je všechno k sobě přidělané a je to vše přesně vyměřeno, motory jsou dnes, velmi malé, jsou přeplňované a tudíž i mín váží ale mají stále dobrý výkon, a já si bud stát za tím že moderní elektronika dokáže motor ovládat lépe než staré, také elektronické ale na jiné úrovní řízení chodu motoru.A pokud máš stejně pravdu ty tak jak je psáno níže moor má výkon a je tižší a to zákázník chce, že je to řešeno 30Kg pěny je kupci celkem fuk, a pokud by ho tato informace žrala, benzín přede jako myška ni.?

hodnocení

0x

Je hloupost srovnavat nafta / benzin, tohle patri sem, tohle patri tam, tohle nepatri nikam...

Kazde ma sve vyhody a nevyhody o kterych se doctete vsude. Zalezi na tom, k cemu auto chcete a pro tu variantu budou u nejakeho druhu paliva vyhody prevazovat nad nevyhodama.

Pokud pouzivate auto skutecne kazdy den a navic chcete treba kombi kvuli rodine, jdete do naftaka. Jinak nema valnejsi smysl.

Pokud chcete neco lehciho, sviznejsiho, berte benzin.

To zaprve.

Zadruhe to tez zalezi na konkretnim motoru. Benzinak neznamena zakonite dobry motor a naftak zakonite motor pro traktory. Mezi jednotlivyma motorama jsou propastne rozdily.Naftakem od Hondy nic neskazite. Naftakem od Fordu vsechno.

Dal zalezi na celem zpracovani auta, v kterym to bude. Alfa 156 s benzinakem je v pohode. Ta sama s naftakem ma problem s namahanim predniho zaveseni kvuli vaze naftoveho motoru.

Doporucuji si tedy vybrat konkretni vuz, ktery vas zaujme vybavou, pohodlim, znackou, vzhledem, cenou..., zjistit, zda se nabizi s obemi variantami motoru a oba vyzkouset. Pokud se s obema variantama nenabizi. Berte tu, co je. Ve vysledku v tom stejne moc pro bezneho ridice velky rozdil neni.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

zánovní mercedes s motorem 2,7 CDI, jezdí za 5 litrů, s dostatečným nadbytkem výkonu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]