Nejste přihlášen/a.
Zdravím chtěl bych se zeptat koupil sem auto a prepis jsme neresily ale ve velkem tp je majtel A a razitko zruseno a pod nim pan B a na něj je to psáno ale mam maly tp na pan A ale ten je cvakli prej je to nějak v polopřevodu a ten co sem to od něj kupoval rikal ze stim nebudu mit problemy ze mam vklidu jezdit ale mě se to nezda kvuli tomu cvaklemu tp poradte nekdo
Tak teď vám něco napíšu, žijeme v ČR! Vlastník vozidlo prodá, provede odhlášení. Nový kupec auto na sebe nezaregistruje a prodá dál. Co nový kupec, postup. Jak myslíte že to úřad řeší? U nás požaduje jen volné prohlášení toho co je v odhlášce, že ho nebude provozovat a prodal .. komu. Zlín požaduje plnou moc a kupní smlouvu, no co když ale nebyla písemná? Tak si ji zřejmě napíšete, nebo se budete dohadovat proč KS, na základě čeho ji vyžadují. Má to řešit nový zákon, nojestli bude jako nový OZ tak...
žádné volné prohlášení zákon nevyžaduje, a nový zákon samozřejmě polopřevody zruší
Také ve zlíně by si měli přečíst občanský zákoník a správní řád, kd ese pojednává o plné moci
mimnochodem od 1.1.2014 je účinný nový občanský zákoník
To je sice pravda, jsme v ČR, kde jsou zákony na..., ale nelze přijít s TP na jiného a říct, zaregistrujte to na mě, tam je prostě díra. Takže si to každý úřad řeší po svém, smutné, ale je to tak. Chyba je na zastřešující organizaci, že to neupřesnila interním pokynem, za co jsou tam placeni. Až bude nový zákon ohledně registrace, od 2015, ale věci se řeší teď. Tudíž je vhodné si na vlastní úřad zavolat a ptáát se.
O NOZ píšu, to je ..., běžný človek se nevyzná, třeba jen co se týká bytů, SJV. Jak slibovali jednoduhé, jasné, měli by si pořídit člověka chabého rozumu, co měl prý na pochopení zákonů císař pán. Jenže právníci se chtějí také živit, že ano.
Pane NU, já jsem napsal, jaké to je ve skutečnosti. Napište sem, že jste v takovém případě vzal s sebou pod paži ústavu a šel to na úřad řešit a jak jste dopadl. Co my si povíme to neřeší.
doplněno 23.09.13 12:13:To axus, kupní smlouva není na tento případ ze zákona povinná! Tudíž ji nemohou chtít (takže u nás postupují správně). Ano, existuje tzv. správní uvážení, vybrat si variantu dle zákona, ale náš to bohužel neřeší. Ale je to nakonec i chyba lidí, že kdo je v odhlášení to na sebe nepřevede. Takže v úvahu přichází to prohlášení, nebo zpětvzetí na původního vlastníka, ale bez kupní smlouvy, Pokud bych přistoupil na KS, tak jen s ní, zase bez jakékoliv plné moci, prohlášení. Uředník se má držet zákona, který to upraví, bez děr a nebudou dohady, jak se to v té které Lhotě vlastně dělá! Má-li zákon díry, je špatný a pak i zneužíván. Naše tím trp, není jistota.
Po svém , ale v sopuladu se zákonem, jinak jde o hrubé porušení ústavních principů
ale protže 30 procent čechů je úplně blbých, a z toho zbytku 70 procent normálu jen zlomek ví co jsou to ústavní principy, ničemu se nedivím
NU - už to pochop , ve Zlíně chtějí plnou moc tak jsem ji psal už X x , klidně i před jejich očima - ONI SI JI ZAKLÁDAJÍ k dohlášení .
Proč se s něma hádat když je to otázka jedné minuty (napsat plnou moc z X na Y )
Bussi.
Kazdy urad podobne situace resi v ramci zakona po svem, to je pravda, ale ja na tom nevidim nic spatneho.
Urednik potrebuje overit, ze ma zadatel narok na zapsani do TP. A jak to ma podle Tebe udelat? Zkratka si vyzada kupni smlouvu nebo jiny doklad svedcici o skutecnostech.
Ze zakone takovy postup nepredepisuje neznamena, ze ho zakazuje.
Podle mne je tohle daleko lepsi postup, nez mit doslova kazdy prd predepsany krok za krokem dalsima a dalsima zakonama.
Alespon me je jista volnost v pocinani daleko prijemnejsi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.