Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s autorádiem u mé Vectry.. Poté, co mi odsloužilo 3 roky staré LG, jsem si koupil nové Pioneer.. s nadšením jsem ho zapojil a nic... Měl jsem podezření, že do rádia nevstupuje napětí, ale když jsem to přezkoušel, tak výsledek byl pozitivní ( i když semtam zkoušečka zhasla, tak mám podezření na špatný kontakt ), ale i když jsem si byl jistý že v daný okamžik napětí do rádia vstupuje, přesto nešlo zapnout ani nijak nereagovalo... Nemá prosím někdo podobnou zkušenost, nebo tušení, v čem by mohl být problém? Děkuji mnohokrát za odpověď!
máš měřák? najdi v autě drát, kde je +12V, a napoj ho na červenej drát od rádia. Pak mínus černej na černej, to tam bejt musí když si tam měl jiný rádio. Pokud pořád nic, zkus na těch +12V napojit ještě žlutej káblík z rádia.
je to tím žlutým kablíkem některá rádia ho potřebují k zapnutí na ten červený by mělo jít napětí až s klíčkem v zapalování go4sound.sk/...
jasně, proto jsem dopsal, kdyby to nefungovalo, ať připojí i žlutej Ikdyž Pioneer sem měl doteď,a mám dojem,že potřeba nebyl - možná záleží na modelu. Červenej jako hlavní zdroj pro rádio mám vždy na stálých +12V, ale ano, kdo zapomíná vypínat rádio, nechť si ho zapojí na káblík kde je napětí až po otočení klíčkem
měl jsem ted radio kterému při vypnutí svítily led hodiny a po dvou dnech co se nejezdilo už jsem nenastartoval ale to záleží na instalaci ve voze místo vypínaného kablíku tam bylo stálé napětí přes klemu na obou .Jinak jsem samozrejme na vaší odpověd nijak nenarážel
jak to připojujete? Přes originál iso konektor?
doplněno 21.09.13 12:12:dejte sem foto co strkáte do rádia
Pres prepojku, dokladam foto... Zarazejici je, ze vse u meho predchoziho radia fungovalo a pak najednou reprduktory utichly, mysel jse ze je chyba v radiu ale asi ne... Proble pouze u novych radii, origo jak jsem se jiz zminil, funguje...
kolik máš v autě repro? V tom stavu jak je to v autě ted ti tam něco hraje? ty konektory se zaměnit nedají takže je bud radio stlumené nebo nefunkční čemuž nevěřím spíš si myslím že bud vypadly konektory z repra nebo jsou repra kaput .
Problem solved! Až se stydím za tak banální chybu... Šlo o to, že nová rádia mají co jsem slyšel nějakou zábranu proti spálení, takže když nejede jeden reproduktor, ostatní taky.. No, ne že by byl kaput, ale kontakty +- z levého předního reproduktoru se dotýkaly karoserie a to zapříčinilo zkrat.. Po zaizolování vše pracuje jak má. Děkuji všem za zájem a pomoc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.