Nejste přihlášen/a.
Ahojachtěl bych skutr okolo 17tis.
1) co si myslíte o čínách?
2) nevíte o nějaké nabídce? severní čechy
Třeba zde: kent.inshop.cz/...
Je to odkaz přímo na dovozce, ověřenou firmu Kentoya. Dělám s ni již 10 let a naučili se již dovážet slušné motorky a nehrozí, že jako spousty rychlokvašených dovozců zmizí z trhu.
Číňané se již také naučili, jen se od nich musí umět nakupovat. Jsou tam jednak již naprosto špičkové firmy které vyrábí pro Japonce a Italy, také ale manufaktůry které bastlí s co nejlevnějších dílů. Je to jako v jiných oborech. Zrovna píši na PC které je z Číny a stejně tak používam foun z Číny i spousty dalšího.
Těžko říci, kdysi jsem také dělal s Yuki, dovozci ale dělají do aut a chovají se zbubřele, po první řešené reklamaci jsem je opustil.
Dělám motorky celý život a od jara 89 ve vlastní firmě a upřímně řečeno jsem měl z činských kdysi strach a první dovozy jejich dvoutaktů nebyly nic moc, ani u Kentoye ani u Yuki. Dnes už je ale vše o kus dál, je to také spousta let a vše je jinde.
Větší dovozce je i ostravská Impexta. Ti zase dělají i do amerických auta a občas jsou neslušní. Já osobně bych preferoval Kentoyu. Posledni leta jsem s ními spokojen.
1.) nebrat
2.) místo severních čech se poohlédnou v severní Itálii, za 700 eur se tam dá sehnat piaGGIO beverly různých objemů
doplněno 20.09.13 09:31:ze skůtršňůr vím o skůtrech piaggio se stavem tachometru 60 a více tisíc, a jejich majiteleé se bez obav vyrazí tímto skůtrem napříč Evropou, pokud jde o číny tak tam je životnost cca do druhé technické prohlídky, výjimkou je tajwanský Kymco, tato značka má slušnou pověst
čínské čtyřkolky nevydrží ani do té první TP a rozpoadnou se
a na poznámky o tom, že se dnes i světové značky vyrábí v číne reaguji ANO, zrovna včera jsem si prohlížel skůtr peugeot s čínským motorem
nejsme tak bohatí abychom si mohli pořizovat levné jednorázové věci, v zimě bych šetřil a v lednu únoru bych si koupil za zimní cenu nějakou italskou perlu vyrobenou v Itálii, aprilie, piaggio, vespa...to jsou mašinky které vydrží při správné údržbě až do důchodu, italoví vyrábí skůtry srdcem, čínané s co nejmenšími náklady kvůli ceně, pak se to projeví na životnosti a kvalitě
26 x 700 = 18200 Kč + doprava = náklady na vozidlo, rakouská dálniční známka, tunely, italské mýto, vlastní čas
motorka bez záruk s nejasnou minulosti a enormě drahé náhradní díly
možnost od dovozců ojetin - vykupují levné vraky které natunují, stočí tacho a prodají
loni jsem měl jednu v dílně na výměně řemenu variátoru a nikdy více
ostatně, ojetiny jsem za starých časů také zkoušel a když se to má dělat poctivě, zisk nestojí za obrovské úsilí
takže pokud ojetou motorku dovezu, jen pro sebe a nejlepší kamarády kteří jedou se mnou a já jen dělám poradce
takto jsem si dovezl i velkou Hondu. Znal jsem ovšem její minulost, byla po starém pánovi se servisní knížkou a prvním majiteli.
Jinak Piaggio považuji za výbornou značku, ostatně, byl jsem i osobně v továrně a na skútu od nich jezdívám v Řecku, jsou to libové stroje. Jinak ale musím upozornit, že část jejich produkce již dělá v Jižní Americe čínská firma Jincheng. Ta dělá 20 let pro Suzuki a další Japonce. Doporučuji vygooglovat.
doplněno 20.09.13 13:51:Ano, věřím tomu, že i po těch kilometrech jsou Piaggia schopná jet i po Evropě. Otázkou ovšem je, kolik bylo za ta leta dáno do údržby a repasí a hlavně kdo udržoval.
Před časem jsem četl cestopis party kluků kteří jeli na fechtlech do Bulharska k moři. To jsou ovšem extrémni hrdinské kousky. západní rekreanti si spíše skútry vezou v karvanu a ten když někde zaparkují tak na skútrech raizují po okolí.
Nechci se vychloubat, dvoutakty dělám profesionálně celý život ,včetně závadních které vyhrávaly. Vím co je třeba měnit a znám i ceny. Ani řemen do variátoru, pokud chci originál který vydrží, není levný. Natož nikasil do válce, píst, kroužky, ložiska, ojnice. V Řecku jsem jezdil na piaggiu které mělo cca 25000 km, fungovalo vcelku slušně a šéf tvrdil, že je vše originál. Vyvezlo nás až na konec cesty na Olymp. Mělo ale podivné jízdní vlastnosti, částečně gumami a asi hlavně perováním. Neřešil jsem to, jen si trochu přifouknul pneu, kdybych měl půjčovnu a byl můj, pro příští sezónu bych určitě repasoval včetně nového obutí.
Leta jsem i dělal značkové motorové pily. Takže znám životnosti dílů která je podobná jako u motorek, jen se počítá na hodiny. Taková Husqvarna je první liga, stejne jako Stihl. V životě bych ale nekoupil jetou. Na Aukru je jich hejno a levných, ovšem před smrti a dát nový válec a kliku je obrovská palba stejně jako u italských skůtrů.
Tázající se rozhodně nedostane u italského skútra na dotazovaných 17 000 Kč, spíše na 25 000, bude to sice pilka, to bzučení a dynamika je neodiskutovatelná. rozhodně ale s výhledem na další výdaje. Pokud bych si někde koupil jetého skútra, první co udělám, namontuji nový originální řemen variátoru, páč už se mi jednou řemen roztrhl a namotal do variátoru, zablokoval zadní kolo a za mnou náklaďák, chvíli jsem bruslil a když už jsem myslel, že neustojím, variátor se odblokoval a kolo povolilo, takže jsem to ustál a žiji. Zažil jsem při jizdních zkouškách v kolbence i na závodních motorkách zadření motoru, také mám z těch dob instinkt a když cítím ztrátu výkonu, ruka mi automaticky vypne spojku a neupadnu. Jak ale víme, skútr spojku nemá. To jen tak na okraj. Další cca litr a více hned navíc náklad na řemen a práci. A to není jistota, že mechanik koupí a namontuje origo a ne nějaký nejlevnější náhražku. Právě v tom skútru který mne málem shodil, byl nedávno před tím namontován nový řemen jinde, zjevně ale nekvalitní.
Takže v tom případě by bylo rozhodně za ty prachy koupit nějakou novou 125, která už je dospělá a mít dva roky záruku a další roky prakticky bezúdržbové. Sám mám v akci na krámě, dá se říci bombu, je to prakticky Honda Inova v japonské kvalitě za 27 000 Kč, tedy není vstřikovaná. Je ale nová, se zárukou a nádherná motorka dělaná u Jinchengu. Mám i trochu cukatůru, zda jednu neznárodnit pro sebe. Motorek mám ale několik a zadek jen jeden a tak se s ní jen kochám v krámě. Prodal jsem jich hejno a predešlý model a kupují to často lidé kteří jezdí do Asie na dovolenou a tam na ni jezdí.
mot a proč neprodáváš Inovy se vstřikováním PGM, je jich málo a já pro ní jel až do Brém a Hansovi jsem za ní vysolil téměř 1500 eur a když jsem chtěl slevu řekl mi že mám v motorce ještě půl nádrže benzinu, plexi Biondi stálo dalších 1500 + montážní sada ale jedu s tím vě větru i 80
bohužel má v tp u převodovjky uvedeno MAN, protože má řadící páku i když bez spojky a pro držitele B-čka proto nevyužitelná, jiank v řecku jsem viděl podobný klon jako Innova od Yamahy a myslínm že to mělo objem asi 140 ccm a výkon těsně pod 10 kw
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.