Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shořelo nam auto co můžeme?

Od: klesti odpovědí: 14 změna:

před necelým půl rokem sme mnželce koupily auto citroen c3 teď o víkendu shořelo bylo to od dovozce který tahá auta s francie vyšetřovatel hasičů řikal že to mohlo být od bár jakého kablíku zajímá mě jestly ma cenu nějak kontaktovat toho dovozce a něco poněm chtít zpátky auto bylo bouchlé na předek ale to nam řekl tak poradte prosim díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Shořelo nam auto co můžeme?

Odpovědět na otázku

Bohužel, jediné co můžete koupit manželce jiné. Nevím proč byste kontaktovali prodejce. Co byste od něj chtěli zpět? Peníze? A proč? On za to může?

Přiznám se, že nevím co bych dělal, kdyby mě shořelo auto...asi bych sháněl jiné..

zvidavajanca*
hodnocení

1x
Mate kupni smlouvu?

k2
hodnocení

0x

Cenu kontaktovat dovozce nema, ale ma cenu zapracovat na pravopisu.

asd*
hodnocení

0x

Pokud nebylo pojištěné proti shoření tak máte smůlu a nikdo vám nic nedá. Kontaktovat dovozce nemá smysl, musel by jste prokázat že byla např. kabeláž poškozená v době koupě což neprokážete hoooodně těžko. A hlavně příčina požáru může být spousta věcí, zkrat v kabeláži je jen jedna z mnoha.

danecekdan*
hodnocení

0x

Jak říká "milancukar", nic nezmůžete. Ani havarijní pojištění se nevztahuje na samovolný požár vozidla. Jedná se prostě o technickou závadu, za kterou není nikdo zodpovědný. Byl by zodpovědný výrobce, pokud by bylo auto v záruce. Možná bych Vám doporučil už nekupovat Citroena, jehož elektroinstalace je pověstná...

martin1965*

Náhodou mám citroeny už dva za posledních 12 let, nevěřte na pověry, chce to vždycky vyzkoušet. naprostá spokojenost. (m.j. dcera má fiata, a taky úplně skvělý - věříte?). Chce to jen nevěřit pověrám a vyzkoušet.

To Martin1965-*palec* a plný souhlas,shořet může jak citrouš,tak i škůdka či lidový vůz Měl jsem t aky 2 a s hydrem ( BX a nyní X1) a OK,jako první asi 30 let starý fiátek a taky OK (mimo koroze)

danecekdan*

Věřím, mám už 8 let Fiata Stilo, před ním jsem měl Bravo a kdybych našetřil penízky, jdu do Freemontha. Naprostá spokojenost.

qqqq

hmmmmmmmmmmmmmmm. a podívejte se, kdo tu pověstnou elektroinstalaci vyrábí. siemens, bosch a ... takže? nebudete kupovat žádná auta?

jarda3*

Citroen a spol maji opravdu tu elektroinstalaci trosku zvlastni proti jinym autum, mel jsem Lagunu a ZX a sra.o se to ukrutne - spatne kontakty v konektorech, vady izolace a vodicu v ohybanych svazcich... Napr. u toho ZX jsem nedovedl opravit vedeni ke svetlum zpatecky jinak, nez natahnout odpredu dozadu novy drat - to vedlo snad 3x kolem auta pres 10 konektoru a proste jsem se nedalo vubec zjistit, kde je zavada... A komponenty zminene firmy vyrabi ruzne pro ruzne automobilky, dle jejich prani...

qqqqqqqqqqqqq

" A komponenty zminene firmy vyrabi ruzne pro ruzne automobilky, dle jejich prani...!

a na přání jim jako vyrobí i špatnou kvalitu? citroen tedy, podle vás, pošle do siemense objednávku na komponenty a dolů připíše, že žádá vyrobit ve špatné kvalitě, neboť je hodlá instalovat do citroena... *zeď*

roj: poradte.cz/...

asd*

Bohužel zadává se i požadovaná kvalita - např. průřez drátů, materiál kontaktů v konektorech atd., takže ano špatnou kvalitu vyrobí na přání zadavatele. Resp. ne špatnou, ale levná ještě funkční verze s životností 5 let (aby přežila záruku)

jarda3*

Tak dodavatelske firmy vyrabeji na zaklade pozadavku odberatele - vetsinou podle jeho projektu a je velky rozdil, jake je vychozi zadani a hlavne kontrola v predvyrobni a vyrobni fazi. Takze skutecne je to pro ruzne automobilky velmi ruzna kvalita.

buss
hodnocení

0x

No a jak dokážete, že tam vada v el. instalaci či která má se shořením souvislost v době převzetí byla?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]