Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diesel nebo benzin

Od: toncek09 odpovědí: 9 změna:

ahoj chci se zeptat co si vybrat.chtěl jsem si koupit vw golf plus 1.9tdi r.v. 2005 po prvnim majiteli ale z nemecka ma najeto 150000km overenych a cena 170000kč a ted mi znama nabidla svojeho vw golf plus 1.6 benzin r.v. 2007 a najeto ma 50000km a cena 175000kc kupovala ho v cesku.najezdim rocne asi 10000 kilometru.tak poradte co koupit diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

1x

Jsem fanda dieselu, ale při vašem ročním nájezdu a těchto dvou autech, bych volil benzín. Předpokládám, že jejich stav je přibližně stejný.

hodnocení

1x

s najezdem urcite benzin , neni proc se cpat do dieslu , neda vam to nic navic , v budoucnu jen starosti

solenza*
hodnocení

0x

To záleží, jak budete chtít využívat auto Vy. jesli budete jezdit krátké trasy, tak benzín. Jesli najedete alespoň 20 000 km za rok a na delší trasy tak diesel. A jestli najezdíte více jak 30 000 tak zvažte ten benzín přetavět na LPG.

asd*
hodnocení

0x

Vzal bych to v lepším stavu, na dálku říct nejde který = nutno prohlídnout někým kdo ví na co koukat.

Záleží kde a jak jezdilo, jak kvalitní byla údržba. To německý klidně může být v lepším stavu než o dva roky mladší s třetinovým nájezdem - stačí ženská co pálí spojku, řadí přes zuby, jezdí po rozbitý silnici tak že vymetá díry a opravuje za levno s dílama od ťamanů. A naopak, němec může taky jezdit po poli, dávat zahulit studenýmu motoru a koupit nejlevnější čínský gumy. Ale větší pravděpodobnost je ta, že němec jezdil po lepší silnici, tankoval kvalitní naftu a údržba byla v D VW servisu kde údržbu dělají tak jak se má.

jmhad*
hodnocení

0x

K dieselu si připočti za dva tři roky cca 40 tisíc za nové vstřiky

nu*
hodnocení

0x

záleží i na tom jaký typ motoru je v tom dieselu, v roce 2005 se mohlo montovat kloidně nějaké pédéčko, starší nebo novější typ atd...zjistit typ dieselového motoru a poradit se s odborníky...pokud si auto chcete nechat delší dobu a jezdit v něm delší trasy, tak diesel

toncek09
hodnocení

0x
Tak jsem se byl podivat na ten benzin.je jako nové to auto jsou k tomu nové zimní pneu na discích nové zadní brzdy komplet a přední desky vyměněny olej nova baterka a technická kontrola dělaná letos v dubnu. Tak mám asi jasno hi:)

nu*
hodnocení

0x

fyzická osoba v německu také prodává auto s druhou sadou pneu, se servisní knížkou atd...a není problém koupit auto po velkém servisu, já tak koupil v SRN už tři, po první výměně rozvodů, s novou TP a sadou zimních kol...v SRN je to běžné a lidé tam o auta pečují

a golfík s motorem 103 kW a šestikvaltem jede jinak než 1.6

toncek09
hodnocení

myslis ze bych to tam sehnal takovy rok s tolika najetyma km za tu cenu?myslim ten benzin?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]