Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je homokyneťák?

Od: ondraa* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

na voze opel tigra mi klepe při jízdě do pravotočivé zatáčky TZV. "homokyneťák" to mi řekli v servise.

Zajímalo by mě co to vlastně je a kde se přesně nachází? Kolik tak stojí?

Je to rozdíl mezi pravým a levým když ho budu kupovat?

Děkuji všem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Homokinetický kloub je kloub mezi spojením poloosy a kolem(přenáší pohyb převodovky na kola),kdyby tam nebyl nešlo by zatáčet(u auta který má náhod na předek),najdete ho těsně za brzdovým kotoučem-taková koule s prachovkou.Cena je podle výrobce(podle roku výroby a jestli je to originální díl nebo druhovýroba),doporučuji se pozeptat po prodejnách nebo internet.Rozdíl mezi pravým a levým není.

hodnocení

2x

samotný kloub s prachovkou přijde na cca 1300 - 1800,- za kus

ukulele*
hodnocení

0x

ahoj moc Ti neporadím, snad jen zadat homokynetický a naješ toto : search.seznam.cz/...

zde už určitě něco najdeš

lojzikk
hodnocení

0x

to máš ještě dobrý, že ti řekli homokyneťák, muj známej byl v servisu, taky mu klepal kloub a zaslechl jak si machanici mezi sebou povídaji "to bude vymr..nej homouš"

jambus*

No,patřit ke 4 % menšině ,tak se urazím a odejdu jinam.Ale jinak mě to úpřimně rozesmálo.

A co se týče ceny : nedávno jsem kupoval homokyneťák na felicii a stál cca 450,- Kč ,tak na toho Opla bude asi trochu dražší

ondraa*
hodnocení

Ježiši to jsou přezdívky *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]