Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porouchané auto z autobazaru

Od: hondicka odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, mám takový problém, 26.8.2013 jsem si koupila v autobazaru ojeté auto se 170 000 km a najela jsem s ním 100 km přičemž se mi auto porouchlo- motor. Abych si ho vyměnila tak bych potřebovala snad ještě víc než samotné auto stálo. A chci se zeptat zda bych ho mohla reklamovat? Chci upřesnit, že auto neni z AAA auta ale z nějakého BB bazaru. Díky za odpovědi.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

nechápu jaké trestné oznámení...smlouva bude napsaná tak aby se nedalo reklamovat nic, jde také o to o jako uzávadu se ejdná a zda tošlo poznat při koupi

jinak se to tady iopakuje pořád dokola, autobazar AA, auto bazar BB...majitel džony deny si užívá léto někde v karibiku a jeho firmy systematicky ojebávají slušné občany, a potrvá tio tak dlouho dokud budou lidí kupovat auta v českých bazarech

hondicka
hodnocení

Tak tohle moc nadějě teda nedodá ale asi máte pravdu...každopádně to hodlám řešit s právníkem.

layborr*

Reklamace ojetého auta

* Na auto z bazaru nemáte záruku, jen možnost reklamace

* Reklamovat můžete pouze vadu, kterou auto mělo v době prodeje
* Reklamační lhůta je 24 měsíců, může být zkrácena na 12 – ale jen po dohodě
* V prvních 6 měsících po koupi musí bazar dokázat, že auto vadu nemělo, později je důkazní břemeno na vás
* Důvodem k reklamaci je i rozpor skutečného stavu auta s kupní smlouvou
* Nejdříve se zkuste s bazarem dohodnout na opravě, slevě či vrácení auta
* Neuspějete-li, oznamte bazaru písemně, že odstupujete od smlouvy
* Nejlepší je kontaktovat už v této fázi právníka, bazar se může zaleknout
* Bazar musí reklamaci vyřídit do 30 dnů
* Pokud se nedohodnete, podejte žalobu a dejte věc soudu
* Počítejte s náklady ve výši tisícikorun na znalecké posudky, musíte navíc složit soudní poplatek ve výši 4 % z ceny žalované věci
* Vyhrajete-li, zaplatí obvykle vše protistrana, jinak to zůstane na vás

Kam se obrátit o pomoc či radu

Sdružení obrany spotřebitelů České republiky (SOS) je nezisková organizace zabývající se poradenstvím (i právním) hlavně v oblasti reklamace zboží. Kontakty: Adresa: Novákových 8, 180 00Praha8 poradenská linka: 900 08 08 08 (tarif je 8 Kč za minutu) internet:www.spotrebitele.info

Zdroj: auto.idnes.cz/...

hondicka
hodnocení

Děkuji Vám, moc mi to pomohlo.

dedkoid*
hodnocení

0x

Záruku vám nějakou dali? Obyčejně se to píše do kupní smlouvy

hondicka
hodnocení

Ne o tom tam nic nepsali.

dedkoid*

Tak to máte celkem problém.

bmwklub.cz/... - předposl. a poslední příspěvek.

garaz.autorevue.cz/...

doplněno 16.09.13 16:50:

recenze-autobazaru.cz/...

Stačí hledat zkušenosti s autobazary na webu.

hondicka
hodnocení

Děkuji to se mi bude ještě hodit.

martin23*

Ze zákona je záruka tuším dokonce až půl roku?Po 100km se určitě jedná o skrytou vadu,dotáhnul bych to do bazaru a řekl bych at mi vrátěj peníze že jinak podávám trestní oznámení za podvod..Bohužel s autobazarama to jinak nejde,pokud řeknou at si podáte tak bych šel a opravdu bych to trestní oznamení podal.

hondicka
hodnocení

Děkuji, určitě to budu řešit právě takhle a s právníkem, uvidíme co mi na to řekne on...

ondrassek
hodnocení

0x

záleží co je ve smlouvě. Obvykle se do smlouvy napíše že motor je KO a je určen k výměně, nebrzdí, má korozi ... potom už odpovědnost za vady u použitého zboží není na co uplatnit.

jarda3*
hodnocení

0x
A co se tomu motoru stalo?

nu*
hodnocení

0x

nevím zda čekáte že v této poradně uslyšíte pochvalné ódy na to, jak dobře jste udělala že jste koupila problematické auto z autobazaru, ke kterému prodejce zpravidla nepřidá žádnou hodnotu, akorát navýší cenu.

pravděpodobně nesledujete ani televizi, jinak by jste si pamatoval ěnco i investigatvních reportáží Klíma/Kroupa, pak by jste byla opatrná, a to ještě předtím než jste auto koupila

Nedala jste si ani námahu aby jste sem naskenovala kupní - prodejní smlouvu, takéí nevíte co tomu autoi vlastně je.

Vím o paní které došel benzin a hned panikařila.

Nechte auto prohlédnout odborníkem, napíchnout na diagnostiku ( to se mělo udělat před zakoupením) a pora|ďte se, zda je to opravitelné a za kolik, podle toho se zachovejte.

I právník potřebuje vstupní údaje , co, kdy , kde jak, za kolik, kolik ,co tomu je, kolik by to asi stálo atzd...a podle toho zváží další kroky

Já vám to píšu zadarmo, právník si naúčtuje za každou započatou hodinu nějaký paušál.

hondicka
hodnocení

Děláte tu ze mě evidentně úplnýho debila. Než jsem to auto kupovala tak jsem ho odvezla na servis kde mi ho zkontrolovali a i přivedla jsem si s sebou odborníka, který auto též zkontroloval a žádné vady nalezeny nebyly tak6e jsem nekupovala "problematické auto". A auto teď mám v autoservisu a vím přesně co mu je a kolik mě to bude stát. Pravníka jsem si též našla a už jsme to začali řešit.

nu*

debila z nikoho neděláme, v tom případě nechápu na co se ptáte, leze to z vás jako z chlupaté deky, ty informace

takže auto bylo v momentu prodeje v naprostém pořádku, bazar jednal čestně a poctivě...to jste mohla napsat rovnou

hondicka
hodnocení

Ptám se na to zda to auto můžu vrátit a dostat své peníze zpátky. Právnik má podezření, že mi autobazar vyměnil součástky za tu dobu kdy jsem si kupovala auto. V autoservisu jsme byli 22.8 a auto jsem si koupila 26.8 a nejspíš za tu dobu tam něco udělali s těma součástkama. Každopádně dobrovolně mi peníze vracet nechtějí a ani zaplatit opravu auta. Teď už se do toho zapojil ten právník a vypadá to, že to jde v můj prospěch.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]