Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přemýšlel jsem, že bych si koupil auto a požadoval bych od něj, aby mě každý dovezlo 72 km do školy. (tam i zpátky tj.) a rychlost maximální aspoň kolem těch 140 km/h. Nepotřebuji luxus ani na něj nemám. Pak by mě zajímala spotřeba a kolika utratím za ostatní věcí co se platí při koupi nějaké ojetiny.
Díky
auto klidne 10tisic a 100tisic , cena cesty cca 200kc pri spotrebe cca 7litru , 140 jede kazde auto , pri ojetine platis prepis 800 , pojistku jako novacek cca 3-7tisic za rok a ekodan podle toho jak stare auto 10tisic - 0...
jde vám čistě o auto na ježdění a nezaleži vam na značce na ničem? vase kriterium je spotřeba cena? nevim kolik žejo ale kupte si golf 3 diesel za 10 000 a 4000 za pojistku 500olej možná rozvody 4000 max to je vse spotřeba je do 5L nafty,nebo hondu civic,klidně i feliciu v 1.9d jsou to sice stary kraksny ale jsou to držaci ktery už nebudou nikdy já bych to sice nekoupil ale určitě vas tyhle auta nenachj vykrvacet.nebo si kupte bavoráka e30 e34 e36 vzal bych e36 325tds 105kw nafta do 7L max cena okolo 15-20000 tojsou jeste vetsi držáci protože bavorák má rozvody řetězem a nehrozi praskuni a potkani motoru defuckto nesmrtelna auta jeto bmw ale to neznamena že vas to sežere jsou to starsi auta dílu je plnou vsude za pusu na každym vrakovisti a poruchy mivaji malokdy a o komfortu jizdnich vlastnostech designu pohodlí ani nemluvim oproti tem ostatním
aspoň 140km/h? no to snad ne! podle otazky jsi jeste nemel auto a to uz chces ohrozovat 140km rychlostí?
pardon ale tohle jsem musel napsat.
Jen muj nazor
Držel bych se autobusu nebo vlaku.autem do skoly je luxus preckal bych tu skolu pak bych teprve koupil nejake slusne bezpecné auto.
Jinak koupe auta zasadne s automechanikem, a to stejne po koupi radeji vymenit vse duležite a to neni nejlevnejsi.
Palivo nam stoupa takze náklady se budou take zvysovat
opravdu bych si auto rozmyslel
Neměl ano ;D Tak, ale vůbec jim nerozumím jediný co umím je trochu řídit, ale to je zatím vše.
Tak, ale auto by se hodilo a ono jestli to koupím teď něbo před vysokou jestli se tam dostanu je podle mě jedno.
Chci levné ojeté auto, které nebude šíleně žrát, ale má jet 140 km/h - na dálnici je max 130 km/h, mimo město 90 km/h.. na co to potřebujete? Abyste mohl dýl spát? :D
Jako pohon bych volila kombinaci LPG a benzin (pokud je v okolí čerpačka LPG) - LPG už mít zabudované/přestavěné při koupi - pozor na expiraci nádrže (nová stojí cca 7000) - tak ať vám po dobu, co plánujete auto mít vydží.
Jinak jezdit autem do školy každý den je luxus. Uvidíte na kolik váš výjde palivo. Možná ani ne za týden projezdíte to, co byste dal za měsíc za vlak/autobus. Pokud bydlíte někde, kde je spojení špatné - doporučuju kombinaci auto + vlak/autobus, kde zaparkujete u zastávky.
Jinak připočítejte občas nějaký servis, občas se něco může vysrat, výměnu oleje, pojištění, z těch menších položek třeba výměna lékarničky (po expiraci staré), dálniční známku a pokuty
Kdysi jsem taky chtel strasne jezdit autem do skoly,koupil jsem favo za 8k,udrzba sice temer nic,spotreba okolo 8l ale nevyplati se to.. denne jak pises 70km=min 200 za benzin..pritom za 500 kc vetsinou sezenes nejakou sitovku na bus/vlak na mesic..nemluve o pojisteni,pripadnych pokutach,opravach atd..rada ze zivota - az ti to auto bude schopno zaplatit 50% nakladu,kup si ho..nebo az budes vydelavat...jinak jako studentovi(pokud rodice zrovna nevyhrali sportku) nedoporucuji pravidelne cesty autem.
Čistě provoz tě bude stát 200,- Kč za den = cca 40000,- Kč ročně. Za něco auto musíš koupit, pojistit, řekněme 20000,- pak nějaký gumy, menší opravy, spotřební materiál... Pokud budeš mít štěstí a nepotká tě větší oprava nebo nehoda a auto ti vydrží 5 let, tak i malý auto tě bude stát minimálně 50 tisíc ročně. Pokud vás bude jezdit víc s příspěvkem na benzín, tak to vyjde o něco líp.
Z levných aut je šikovný Punto 2 motor 1,2 8V
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.