Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna žárovek místo H7 12V

Od: haftbefehl odpovědí: 18 změna:

Potřeboval bych poradit co dat do světel za žarovku misto H7 12v neco silnějsiho nejlepe s bilim nebo modrym světlem? existoujou naky nahrady misto tehle? diky

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

3x

Třeba Osram dělá homologované žárovky H7 se svítivostí až o 50% vyšší. To si kupte a nemusíte se bát ani policajta ani poškození auta. Mimochodem zkontrolovat při silniční kontrole správné žárovky je pro policajta velmi snadné. homologační značka je často vidět i přes sklo světlometu a na pokyn ji stejně musíte vyndat jelikož máte povinnost vozit sebou náhradní žárovku a při poruše ihned vyměnit. takovou kontrolu jse muž zažil.

doplněno 15.09.13 20:12:

Dá se to koupit v běžných obchodech a autodíly i v některých supermarketech. Některé mají o 50% větší svítivost, jiné třeba o 25% a jsou modré nebo žluté. Už jsem to ale nějakou dobu nekupoval, tak se poptejte prodavače.

haftbefel

fakt nejsem typ co chce oslnovat jiny řidiče a myt to pro paradu,ale proto že zkratka to sviti hodně slabě mam tam h7 55w 12v a svítí to strasně slabě skoro každý auto svítí líp a to mám zbrusu nový světla starý den,minulý to bylo to stejný celkově e36 stema světlama to moc v bmw nedomysleli jeto spatny když nejde skoro vidět v noci s tim, čili mam tam dat ty h7 55w 12v stou o 50% vyssi svitivosti? vyrabi se to i v bile nebo modre barvě? dik

haftbefel

nežebych měl zrovna respekt z pčr ale znam je mooc dobře ti se snaži najit cokoliv kolik muže byt pokuta za neschvaleny žarovky? vono je rozdil že nejsou schvaleny pro provoz případně kdybych si dal do auta ochranny ram jak je v rally tak to taky neni schvaleny pro provoz ale nemistě me zeberou řidičák, stema světlama jeto za kolik nebo co hrozí? dik

k2

PCR Vam uz nejaky ten patek nema pravo zabavit RP ani (O)TP. Kontrola homologace zarovek PCR je tez z rise sci-fi.

suchy*

zahoďte řidičák,protože Vám ho s touto úrovní znalosti zákona stejně seberou.Pokud nemáte ani základní pojem o problematice tak radši snad nepište takové bludy.

k2

A s cim konkretne nesouhlasite?

suchy*

můžete dopadnout zcela stejně neb se jedná o řízení vozidla technicky nezpůsobilého tak závažným způsobem,že ohrožuje bezpečnost provozu...

haftbefel

nektere rady od nekterych mě važně pobavily,vim že je nepřijemny když jede k..ten proti vam s dalkovejma nebo xenonama ale mě to sviti jak svička ja nevidim skoro nic tak proto chci silnějsi a ne abymě to svitilo až do prahy

Takže i když máš nové lampy,tak je něco špatně-budto je máš špatně namontované,nebo je nemáš seřízené .anebo jsi koupil lampy nějaký padělek,který není homologován!

gumid

A koupil jsi kvalitní Hella nebo nějaké ...

auto-ksport.cz/...

Ony stojí totiž cca 10 000,-

Když už chceš BMW a dobře vidět, tak kupuj kvalitní díly. Znám dva frajery, co mají BMW, ale kupují díly VIKA,AQ,... a jiné, protože na drahé díly nemají a pak jen kdákají, jak jim to odchází... nepatříš mezi ně? Jinak by jsis nechal světla seřídit a viděl by jsi jak drak, pokud tedy nemáš špatné oči ;)

asd*

Kdyby jsi měl světla v cajku, tak budou svítit dobře a nemusel bys tu vymejšlet silnější žárovky.. Takže moje rada: dej si do pořádku světla. Jinak jak tu už padlo - neschválené žárovky = řízení vozidla technicky nezpůsobilého provozu, ohrožuje bezpečnost provozu.

prskac1*
hodnocení

2x

Ano existují, místo vašich H7,12V 55W si Kupte tyto 12V,100W.

auto-moto-zarovky.cz/...

ASi nebudou schválené ale asi těžko vám bude policajt na cestě dokazovat, že máte 100wattové žárovky.

A jestli tady někdo bude vypisovat o ohleduplnosti k protijedoucím řidičům tak ať si to nechá pro sebe.

Mě stačí když na cestě potkám co druhou fábiii a je vidět velké hovno, protože mají rozhašené světla svítí to vyloženě do ksichtu.

Pokud máte seštelované světlomety tak jak mají být tak větší výkon žárovky nemá na osilnění protijedoucího vliv.

Světlo pořád svítí tam kam má akorát s větší intenzitou.

gumidek*

To bude asi tím, že má každá Fábie1 špatně udělaný světlomet. Klasické žárovky ho vypalují a ten horký polykarbonát se rychle poškrábe vlivem aerodynamiky na předku (kolem světla není ani hrana na nárazníku, prostě nic). Pak takový poškrábaný světlomet svítí jako mlhovka, protože se světlo na tom poškrábaném plastu jinak láme a je jedno, jak je světlomet seřízený.

A místo toho, aby si je lidé renovovali leštící sadou od 3M a seřídili, tak tam cpou 100W žárovky, protože svojí šikovností dosahují jen na výměnu žárovky.

Mimochodem těch 100W je do jinak konstruované lampy. Standartní nemá dostatečný odvod tepla a zvláště při jízdě po městě, kde se rychle roztopí. Většinou to nevydrží ani ta patice a kde kdo jí má ještě zaoxidovanou a ten velký úbytek napětí patici speče na to tata, takže jen schutí. Zničte si lampy :)

doplněno 15.09.13 16:04:

Lepším řešením jsou přídavná dálková světla.

doplněno 15.09.13 16:15:

A ještě k tomu seřizování. Mě také štve svícení do očí, ale je to o hlouposti řidičů a řidiček. Naloží si kárku nebo jedou 4 a vůbec nepoužijí sklápění vsětlometů, které se pro plné zatížení používá a používat má.

doplněno 15.09.13 16:30:

m-bartos.cz/...

u silnějších pozor, nemusí na to být dimenzováno spínací relé a hlavně samotný světlomet. Bude to skoro 2x tolik topit, pokud je parabola plastová, nemusela by to dlouhodobě vydžet ;)

Hlavně pokud si už dá někdo silnější žárovky, tak ať věnuje taky chvíli času na seštelování světel, pokud tímto někoho bude oslňovat, koleduje si o průser.

olaf71*

a nejlépe nějakou žárovku z Ebay, co nevydrží ani 5 minut

repkin*
hodnocení

0x

Asi vyjma nějakých těch philipsek typu ECO, night apod. jsem jiné neviděl. Pokud myslíte vyloženě silnější intenzitu světla, popř. delší dohled, tak už mne napadá jedině náraz protijedoucím autem, které svým nezodpovědným chováním oslníte? To bude dost silné? Schválně tam jsou dávané tyto žárovky, tak nevím proč chcete dávat silnější?

hodnocení

0x

tak kup nake super night nebo cool blue atd... je tam svitivost nake procenta navic , ale je to take na ukor zivotnosti, Jen si nedavej zadne od tamanu bile , jakmile zaprsi uvidis kulove

nu*
hodnocení

0x

100W žárovky jsou super, když se rozteče nějaká svorkovnice budeš hledat závadu týden

také je úsměvná informace že nová světla nesvítí, to jsi koupil někde na vrakáči? Do čiré optiky stačí nějaké lepší osramky, dobrou zkušensot mám s typem silverlight, v kombinaci se světly pro denní svícení které používám ve dne je mám už 2 roky a svítí super

a pokud za sníženíé viditelnsoti nevidíš zajdi si k doktoru, možná ti zěmní zdarvotní klasifikaci a předpíše brýle nebo zakáže řídit úplně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]