Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tona ráčna gola

Od: fanda71® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, zdálo se mi, že moje gola (tona) ráčna jde občas ztuha. Rozebral jsem ji,vyčistil a od té doby prokluzuje na obě strany. Nevím, jestli pružinku instaluju dobře - čep na ovládacím kole se snažím vložit do nejužšího místa na pružince, tu jsem zkoušel trochu roztáhnout a zase stáhnout a pořád nic. Na zubech žádné opotřebení nevidím, stržená snad tedy není. Dokáže mi někdo poradit, jak má ta pružinka vypadat origo a kam mám ten čep na ovládacím kole zasunout? Nebo mi ještě něco vypadlo při rozebírání ráčny? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

otočná část ráčny má výstupek, který musí být ve smyčce pružinky. Nemazat moc vazelinou, raději řídký olej.

Tona ráčna gola
hodnocení

Díky moc za pomoc, ta pružinka v mé ráčně měla spíše protáhlý tvar. Tak jsem ji přetvaroval do srdíčka podle té vaší fotky, promáznul a už jede jako nová. Díky a přeju hezký zbytek víkendu. Fanda

ps: škoda, že se nedá nikde objednat nebo koupit pouze ta pružinka, koupil bych novou. Nerad se zbavuju starých věcí kvůli takovým prkotinám.

trtr

Zdravím, zajděte do nejbližšího železářství, v některých mají celkem slušný sortiment různých pružinek. Jinak taky lze nechat vyrobit pár kusů u některé firmy či svépomocí z pružinového drátu, ale chce to zkušenosti se zprac. oceli.

hodnocení

Díky za Váš zájem pomoci. V tom železářství se zkusím poptat, nicméně v dnešní době nevím nevím. Alespoň tady na Mělnicku. A ta vlastní výroba- myslím, že i tato pružinka musí mít nějakou pevnost,pružnost. Podívám se po dílně, třeba takový tvrdý ocelový drátek někde najdu a budu tvořit. Ještě 1x díky a přeji hezký zbytek neděle.

tonicek*

A ten výstupok, kde má byť presne? Medzi rohatkou a stredom, alebo v tom hornom prazdnom priestore?

lojzo*
hodnocení

0x

baba*
hodnocení

0x
lubomir*

Dobrý večer,narazili jste někdo na tento pružný ocelový drát, a kde? Popř. potřebuji 1 ks pružiny do ráčny TONA,starý typ.

Renovace nářadí.

Děkuji Lubomír- Prostějov

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]