Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení auta - jak se to dělá?

Od: entropic odpovědí: 3 změna:

Zdravím kdybych chtěl si nechat snížit auto, tak musím koupit pouze pružiny nebo podvozek? Moc tomuhle nerozumím když se řekne, že si někdo koupil třeba stavitelný podvozek, tak to jsou pružiny, tlumiče atp? A když se koupí jen pružiny, tak je to jen snížený a nic víc?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

entropic
hodnocení

Jaký je rozdíl mezi

podvozek.k-tuning.cz/...

a

podvozek.k-tuning.cz/...?

A co znamená tohle?

vw.autodoplnky.cz/...

Tohle jsou jen pružiny za 5 tisíc a tamto je celý podvozek za 5,5 tisíc? Jaký smysl má kupovat jen pružiny za takový peníze když skoro za stejnou cenu může být celký stavitelný podvozek?

gumidek*

Nejsem přes podvozky ani tuning, ale pochopil jsem to takto.

Oba tlumiče z odkazu mají tuším nohy na nějakém mechanismu (asi závitová tyč) a zapomocí klíče a otáčením horní části nohy se mění její délka. Z pružinou se nic neděje. Jen se snižuje podvozek změnou délky noh a přitom tlumení a pružení zůstává nezměněno.

To spodní jsou jen pružiny. Aby se dal použít původní tlumič, tak se namontuje tato pružina, která je nazačátku více stočená a na konci méně. Když se auto dává ze zvedáku, tak se na pružině stlačuje nejprve její měkčí část (ta mělká) a po usazení na kola pružina vypadá stejně. Auto je tedy snížené zdvihem pružiny.

Má to tu výhodu, že když auto skočí nebo pořádně propéruje, tak na původním tlumiči taková pružina stále drží napasovaná v miskách. Kdyby tam byla uřezaná origo pružina, tak při odlehčení nebo skočení na okamčik pero z misky seskočí a je volné a po dosednutí hrozí riziko, že nedosedne do misky správně.

Tedy výhodou je původní tlumič a jen jiná pružina.

Takto jsem to pochopil já. Kdyžtak mě opravte :)

doplněno 13.09.13 20:45:

oprava: okamžik

martin23*

Měl jsem snížené pružiny samotné na origo tlumičích od Eibachu,v pohodě bez problémů ale stojí skoro jako stavitelný podvozek,to jsou všechny tlumiče+pružiny.Záleží jak hodne chceš auto snížit,když budeš snižovat o 30mm tak si dej treba jen pružiny,pokud chces víc dej celý podvozek,bude to pak tvrdší,nebudeš brousit pneumatikama o lemy a budeš si moc nastavovat výšku,budeš to mít snížený třeba o 50mm a pak zjisštíš že to chceš dát výš že nikde neprojedeš tak to zvedneš na snížení 30mm.U pružin samotných pružin nemůžeš nic nastavovat.Jina stavitelný podvozek -tlumiče+pružiny..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]