Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc s likvidaci auta

Od: rusinko odpovědí: 16 změna:

Koupil jsem loni auto Škoda Favorit . Předchozí majitelka jej letos odhlasila a ja si ho mám přihlasit . Jenže auto je už nepojizdné a nemá technickou ani emise . Auto bych chěl zrušit ale nechci ho přihlašovat ptotože nechci platit ekologickou daň . Vozidlo je totiš zralé do šrotu a neda se spravit . Mužete mi poradit jak se vyhnout te dani? Předem dik za každou pomoc .

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mou*
hodnocení

0x

Jedině by šlo se s paní domluvit, aby odhlášku vzala zpět a nechala auto trvale odhlásit z registru, jinak se asi dani nevyhnete, když ta dobračka na vás auto odhlásila až tento rok. Vy zrušit auto nemůžete bez toho, aniž by jste se přihlásil, jako nový majitel.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

prodejte auto na slovensko...při exportu se nevyžduje evidenční kontrola, tedy ani eko-daň...stačí sehnat slováka, sepsat kupní smluvu , jít s ním na registr a přihlásit na něj auto...na exportní značky...stojí to 800,-Kč...stačí platná technická prohlídka a pojistka, klidně krátkodobá...auto si dotyčný odveze na slovensko, klidně na vleku, a vy budete mít klid...neváhejte, dokud máte platnou technickou...

dovolím si citovat dotaz:
"...a nemá technickou ani emise"
co teď?
nespokojenyurednik

ekologicky zlikvidovat, s dokladem o eko-likvidaci doregistrovat na sebe za 800,- Kč a obratem trvale vyřadit...protokol o evidenční kontrole není vyžadován,protože není co přistavit na STK,auto bude ztotožněno na základě dokladu o eko-lkikvidaci...eko - daň se při trvalém vyřazení neplatí, platí se jen když he vyžadován protokol o evidenční kontrole...to by bylo v případě existujícího auta...

rusinko
hodnocení

Diky za radu zjistil jsem že to opravdu jde . Mam ušetřené vaši radou dost peněz .

mou*
hodnocení

0x

Vidím jediné východisko, zkusit se po dobrém domluvit s předchozí majitelkou, ať vezme zpět tu odhlášku. Měla by snad pochopit, že tím, že odhlásila vozidlo, které prodala vloni a odhlásila ho až letos, tak vás postavila před hotovou bezvýchodnou situaci. Jedině ona ho může trvale nechat vyřadit z evidence bez toho, aniž by jste vy musel platit 10tisíc ekologickou daň při přihlášení. Když necháte vozidlo ekologicky zlikvidovat, tak je to pak snadné nechat jej trvale vyřadit z evidence. Nebo prohlásit zánik účelu užití vozidla, jak zde bylo již hodněkrát popsáno, pokud si auto chcete ponechat. To je jedno jakým způsobem vyřadíte, ale požádejte jí v tomto slušně o pomoc. Snad pochopí, že vám tou odhláškou slušně zavařila. Když ji zruší s tím, že se od prodeje nakonec odstoupilo a vzala auto zpět, tak ji zruší a ona pak s vaší pomocí může klidně vozidlo vyřadit.

renata*
hodnocení

0x

Nechci strašit,ale platil někdo za tu dobu od nového roku povinné ručení vozidla?Jinak snad denně nabíhá u KČP pokuta za neplacení.

rusinko
hodnocení

Renato za auto se pojistka neplati . Vy víte kolik děla ta pokuta za den nebo jak se to počíta?

pokuta se neplatí, je ale poplatek do garančného fondu. Podle druhu vozidla je částka okolo 50 Kč. Musí se platit za vozidla podle zákona 168/1999 §1!

renata*

Odpověď už máte,ale přesto posílám odkaz Otázky a odpovědi, rozklikněte 8 u sankce a příspěvek do GF.Máte to dost nepříjemnou záležitost,ale věřte,že nejste sám.My také nyní po 2 měsících od zavedení tohoto poplatku zjistili,že je nepřepsaný náklaďák (prodaný snad před 10 lety tehdy známému,který kdysi tvrdil,že vše přepsal)- denní sazba 300 Kč .Kupní smlouvu už nemáme,nynější majitel s náma nechce jednat,auto nám(vrak)nevydá,že je jeho a to auto my zas potřebujeme dát k ekologické likvidaci,aby nám ho jako "majitelům"zrušili.On na rozdíl od nás kupní smlouvu má,takže si ho vzít nemůžeme,byla by to krádež.Ptali jsme se na policii.Ale poplatky jako majitelé máme.Taky bezva!Zatím jsme to řešili okamžitým sjednáním povinného ručení na toto "naše"auto.Jinak přemýšlíme co dál.Hrůza, co navalili na obyčejného člověka!

Renato, to jste si, bohužel, navalili sami na sebe. Vy nemáte svědectví, že jste to vozidlo prodali?

Vy ale nejste majitelé jak píšete, nebo jste majitelé jak píšete?

renata*

Děkuji za zájem.Zavedla jsem na můj problém novou diskuzi,tak mrkněte tam Děkuji.

Je tam odpověď zavolejte, řeknu zhruba postup,

děláte jednu chybu za druhou, ale je to Vaše právo se takto rozhodovat z neznalosti.

frygo
hodnocení

0x

Měl jsem ten samý problém ale vyřešil jsem ho ještě v loni,takže bez daně. problém je v tom že při vyřazení vozidla z evidence musí být vozidlo na někoho napsané. Takže až půjdeš na DI tak si připrav doklady o ekologickém zlikvidování. Pravděpodobně se té dani asi nevihneš. Ale jak říkam já jsem to vyřešil ještě v loni. Přeji ti ať to nějak vyřešíš

nespokojenyurednik

Žádná daň s e při trvalém vyřazení neplatí, dopravní inspektoráty nevedou registr vozidel již léta, vozidlo musí vyřazovat ten, kdo je v registru vozidel zapsán jako vlastník.ten, kdo je napsán jen v odhlášce - odhlášeno-převedeno na - jako vlastník zapsán není, musí se proto zaregistrovat...

frygo, velice špatná odpověď, ještě že to napravil nespokojený úředník, =1*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]