Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň,
v červnu 2008 som kúpil auto. V deň kúpy pôvodný majiteľ odhlásil auto na moje meno. Ja som ho neprihlásil, pretože z neho chcem urobiť veterána. Auto som ale ani trvale neodlhásil z evidencie a takisto som ho ani nepoistil. Stojí u mňa v garáži a nikto na ňom nikdy jazdiť nebude.
Môžem teraz po vyše trištvrte roku toto auto bezplatne trvale vyradiť z evidencie? nebudú po mne chcieť zaplatiť pokutu alebo poplatok 70kč za deň?
auto má pôvodné značky, mám malý aj veľký techničák a mám aj kúpnu zmluvu. pobyt mám v ČR.
Zdravím, pokud ho chcete nechat trvale odhlásit z evidence, tak máte nejvyšší čas. Nebo můžete dát jen značky do depozitu. Pro tyto úkony ale budete napřed auto muset na sebe dohlásit, aby jste byl evidenčně majitel - to vás bude stát 800kč. Při přihlášení nic víc, ekologickou daň platit nebudete, neboť auto na vás bylo odhlášeno v loňském roce. Avšak pokutu od ČKP - tedy příspěvek do garančního fondu do doby než auto odhlásíte asi zaplatit budete muset a to od 1.1.2009. Za osobní auto je to 50kč za den, nebo 70kč za den, podle kubatůry. Při vyřazení bude stačit napsat, že vozidlu zanikl účel, že nebude jezdit po veřejných komunikacích, ale je na soukromém pozemku a vyřadíte ho. Můžete ho pro doložení vyfotit v garáži. Pro trvalé vyřazení vemte s sebou obě značky, malý a velký techničák, občanku a vyplníte na místě formulář žádost o trvalé vyřazení vozidla z evidence. Hodně štěstí.
Dobry den,
velmi dakujem za odpoved, ale rad by som to este raz presne specifikoval svoju otazku. Mne totiz nejde o prihlasenie ani o danie znaciek do depozitu. Preto z vasej odpovede neviem posudit ci tie poplatky platit budem a ci ho musim pred trvalim odhlasenim najskor prihlasit.
Pytam sa preto este raz: Auto je odhlasene na moju osobu. Ja ho chcem trvale vyradit z evidencie lebo mu zanikol ucel. Musim toto auto najskor prihlasit na seba? to by som ale musel to auto najskor pojistit a to nechcem. Chcem sa vyhnut akymkolvek poplatkom (a aj tym 70kc na den).
vopred velmi dakujem za odpoved (a prosim, skuste sa zamerat priamo na otazku, ziadne znacky do depozitu atd)
Podle mych informaci se musi doprihlasit, jinak s nim na urade neudelate nic. Klika je, ze je odhlasene uz pred zacatkem roku.
Pokud auto neni provozovano, rozhodne neni CKP opravnena vymahat xxKc/den bez pojisteni. Hrozi ovsem pokuta za nedani znacek do depozitu a pozdni prihlaseni, nevim, jaka je praxe. IMHO by to melo byt max par set/tisic.
Tak znova - ano pokud chcete auto trvale vyřadit z registru, musíte se dohlásit, tomu se nevyhnete. Pokud nepřesvědčíte toho, kdo vám auto prodal, aby zrušil odhlášku na vás a neodhlásil nepojízdné auto on. To se mu ale asi chtít nebude. Takže zajděte na evidenci vozidel s tím vším, jak jsem psal a požádejte o trvalé vyřazení vozidla z evidence - oni budou trvat na tom, aby jste auto na sebe dohlásil - zaplatíte za to 800kč. Pokud budete trvale vyřazovat - neměli by chtít ani evidenční kontrolu, ani doklad o zalacení pojištění, když ho hned následně vyřazujete. Poplatku do garančního fondu se ale také nevyhnete, protože to řešíte pozdě. Takže až vás obešle ČKP, budete to muset zaplatit. Mrzí mě, že nemám radu, jak se vyhnout jakémukoliv poplatku, ale nechal jste to dojít časově daleko, měl jste to řešit na konci roku, nebo hned na začátku tohoto roku. Čím dřív, tím líp to vyřešte a už na nic nečekejte, za každý další den vám nabíhá poplatek.
Oprava. Pokud ho odhlásíte hned, je možné, že se poplatku do garančního fondu vyhnete tím, že až vám přijde dopis od ČKP, tak když jim odepíšete, že je vozidlo již vyřazeno z registru a v tomto roce nebylo provozováno na pozemních komunikacích, tak jim to snad bude stačit. Snad.
Tak tomu prispevku do fondu bych se urcite branil, mohou ho vymahat jedine soudne a museli by prokazat, ze vozidlo bylo provozovano, jinak nemaji narok i kdyz to propaguji jinak. Uz to tu i jinde ruzne zaznelo.
Musíte auto na sebe najprv prihlásiť, aby ste bol zapísaný v registre vozidiel ako vlastník, dokiaľ nebudete zapísaný v registe vozidiel ako vlastník, auto nevyradíte... Správny poplatok je 800,- Kč...Podívajte sa do velkého technického preukazu, na predchádzajúce zápisy...uvidíte rozdiel mezi odhláškou a zápisom vlastníka...podívajte sa na malý technický preukaz...ten, koho meno je na ňom uvedené, je v súčasnosti zapísaný do registru vozididel ako vlastník...
Takže keď sa zameriam priamo na otázku, dokiaľ nebudete zapísaný v registre vozididel ako vlastník, auto nevyradíte...s autom neprevediete v registre vozididel žiadny úkon...takže je jedno, či vám ide alebo nejde o prihlásenioe, proste sa budete musieť prihlásiť...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.