Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebovala bych poradit. Mám Peugeot 106, doteď bez problémů, ale něco přes týden zpět mi přední kolo začalo vydávat divný zvuky - zpočátku slabě hvízdalo - při jízdě rovně a doprava, do leva to nedělalo a při brždění taky ne. Pak jsem chvíli nejela a teď to už několik dnů vydává klapavý (bubnový) zvuk, ale opět jen při jízdě rovně a doprava (to je nejhorší), doleva to nedělá a když brzdím, tak taky ne. Navíc když delší dobu stojím u domu (na rovině, bez ručky), tak při rozjíždění to vydá plechový zvuk (jako bych přejížděla přes plech).
Napadlo mě, jestli by to nemohlo být něco s ložisky - případně kolik taková oprava stojí? Díky moc
Zdravím,
nejlépe by se to zjistilo na zvedáku a při chycení za kolo, jestli nemá vůli a nehučí. Cenu za ložisko a práci u 106 nedokážu říct, ale odhaduju max. 3000 Kč, záleží, jakého mechanika si vyberete.
Ten plechový zvuk při rozjíždění jde z motoru, nebo odkud? Děje se to v jaké fázi rozjíždění (při sešlápnutí pedálu spojky, po uvolnění...)? Nemůže jít třeba jenom o uvolněný výfuk, že by třeba dřel o nějaký krycí plech?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.