Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,obracím se na vás s prosbou o radu. Před měsícem se mi nepovedlo nastartovat vůz ,blikala mi oranžová kontrolka autíčka s klíčem ,auto mělo po stk ,novou batreku a chvilku po stk. na doporučení rod.příslušníka se auto odtáhlo k mechanikovi na laně a s výstražnými světly. Motor točil ale nenaskočil ,palubné deska svítila ,problíkavala oranžově jen ta kontrolka. k mé smůle pršelo a byla bouřka ,mechanik ani neměl čas ,jen převzal vozidlo s klíčem a já měla za to ,že se s ním spojím zase přes rodinu ,neměla jsem v tu chvíli žádné pochybnosti o jeo solidnosti .prostě měl zjistit ,co tomu je ,a taky se mě ptal na druhý klíč k zapalování ,tudíž už i mně napadalo ,že závada nemusí být nic tragického. ALE.Za ten měsíc mi nevystavil papír o závadě .prostě jen mluví,a mluví o vysoké sumě za opravu ,a taky že by mněl kupce (hodně pod cenu vozu) atd ,ale papír o diagnoze nikde. Když jsem koukla pod kapotu ,zjistila jsem ,že mi tam dal jinou baterku ,já tam měla novou ,koupenou v červnu,ta je fuč...taky lezl ke svíčkách a chyběly kryty kolem volantu a zapalování .No mazec ,koukala jsem jako opařená ,klíček mi odmítl vydat,elektrika z vozu vypojená. Tak jsem na něj uhodila,at to okamžitě uvede do stavu ,v jakém převzal a že si to odtáhnu jinam.
Ted ale taky nevím ,jak zjistím a nejlíp i dokážu ,když mi tam něco povyměnoval ,nebo nedej bože neznehodnotil tím ,že dal třeba horší součástky...jsem bezradná .Myslíte že by mi pomohli na stk? evidují se všecky změny prováděné na vozidle? co mám dělat ,auto je stále u něj . díky moc
Závada jak ji popisujete vypadá, že je problém v imobilizéru. Závada může být kdekoli na cestě klíček - snímací cívka pod volantem (proto sundal ty plasty) - řídící jednotka. Závadu někdy není snadné odhalit, zvlášť pokud jste zvolila nějakého místního kutila. (Píšete "mechanik", ale není jasné, je to oficiální autoservis, černý autoservis, nebo jen kutil?) Protože je to problém v elektrice, tak by se možná i našel důvod, proč měnil baterku. V každém případě, jestliže to do měsíce nepravil, tak to nespraví, protože na to nemá. Těch 1200 mu dejte pouze oproti papíru. Pro auto si přijeďte odtahovkou z nějakého slušného servisu a vemte s sebou ještě nějakého znémého, co umí trochu dělat ramena. Při převzetí vše nafoťte, motorový prostor, interiér.. Když nebude chtít auto vydat, zavolejte policajty.
doplněno 11.09.13 13:18:Že chtěl druhý klíč je logické, pokud by ten fungoval, věděl by, že je vada v klíči a nemusí nic diagnostikovat ani rozebírat.
doplněno 11.09.13 13:21:Rozhodně za ním už nechoďte sama bez chlapa. Zjevně k vám přistupuje jako hloupé ženské, s kterou si může dělat co chce a daří se mu to.
doplněno 11.09.13 14:58:To "er": Najít studeňák v kabeláži u snímací cíky nemusí být skutečně pro patlala (nebo člověka zvyklého jen přivařit pluh za traktor)snadné. Má to rozdělané, protože neví co s tím, nebo to občas dělá a občas ne. A baterie? To auto tam stojí měsíc, už s emožná klidně vybila. A co se týče toho odtahu, už se nepíše rok 1965. Já bych za sebou už auto s nefunkčním posilovačem brzd a řízení (a s ženskou za volantem) rozhodně netáhl. Navíc paní už s tím má trápení dost, to to má na laně přetáhnout o 500 m dál k jinému patlalovi?
tomkk: nic proti, ale s vaším příspěvkem zrovna nesouhlasím... to sou takové "závady" které se vyloženě dějou a sundavat kvůli tomu plasty pod volantem? se maximálně podívá a když nevidí nic vypálený což by ani nebylo tak by to zase vrátil... ikdyby to bylo eletrikou tak neni jedinej důvod měnit baterku ještě k tomu za starou a neoznámit majiteli auta že to byl jen pokus či cokoliv... to je prostě blbost, kontrolky svítí baterka je v pořádku, navíc auto točí nic neplatit, na odtahovku zapoměňte, to je dražší než si dát pořádně auto dokupy!
známej a lano bohatě stačí..
edit: to že vám dá fakturu s tím co tam vše udělal? to nemyslíte vážně... k čemu jako? vy to nepoznáte, on si tam nepíše že vám třeba vyměnil střechu (blbost) a ještě to zaplatíte.. prostě vymýšlíte blbosti.. na fakturu si napíše cokoliv, ještě vám klidně napočítá kroky když obcházel auto...
na fakturu si může napsat cokoliv to je pravda ale pokud se sním budu chtít soudit či hádat zaplatím soudního znalce ten zjistí že tyto práce byly neodvedyny a já podávám trastní oznámení pro podvod a oznamuji to na živnosták takže doklad o provedené práci a ceně bych vyžadoval
Nesouhlasit muzete, ale ma pravdu. Duvod menit baterku samozrejme je, ono nejde o to, jestli je stara, nebo nova, ale ze vite, ze ta Vase je 100%funkcni, narozdil od te, co ma zakaznik pod kapotou. Ze sviti kontrolky a toci starter jeste neznamena, ze neni KO snimaci civka u spinacky.
ježiš marjá, když mi točí startér a svítěj kontrolky tak asi těžko bude KO baterka... slečna píše že jí tam dal starou baterku, tzn. nezkoušel jinou..ikdyby tak tam zase vrátím původní novou...prostě blbost..hledáte chyby tam kde nejsou... tou cívkou myslíte immo?
prostě problém s immo - kontrolka auta s klíčkem... klíč znovu nakodovat, nastartovat odjet a nehladat problém s baterkou..
slušný mechanik pokud vymění díly tak ty starý vyměněný vám dá nebo aspon nabýdne k odvozu tot má skušenost
A tady nekdo mluvil o predani vozu? Pokud jsem to dobre pochopil, tak auto je rozebrane-stale ve fazi opravy, a nikde ani nepadlo, ze ta baterka v nem ma zustat i pri predani.
Tim se nechci nijak "mechanika" zastavat, ale narozdil od "er" si myslim, ze je to jen obycejny packal, ktery nevi co s tim a ne rafinovany zlodej autobaterii, ktery uz si potajnou zkopiroval klic a pro auto si jedne temne noci prijde...
očividně ste to dobře nepochopil... doporučuju znovu přečíst... na takové lidi nemam čas ani chuť pořád dokola vysvětlovat to stejné - bez urážky . opravovat auto víc jak měsíc tímto stylem a ještě odmítnout vydat klíče atp. mi opravdu nepříjde jako seriozní jednání, výměna části za starou už vůbec ne bez předchozí dohody... jak má servis vypadat popisovat nehodlám to je na dlouho, já si radši auto opravím sám, pokud to nezvládnu vyberu si servis dle zkušeností a při opravě sem přítomen. "er" si nemyslí, že je to rafinovaný zloděj autobat. , ale že mechanik klidně dost dobře ví co s tím je a že je to oprava na pár minut ale dělá tlaky protože by se na tom dalo vydělat víc - viz. sehnaný kupec ... to s tím klíčem sem psal v nadsázce, pokud ste to z věty konspirační teorie nepochopil tak je to smůla... tím tady končím, musím jít zas něco dělat, návod na opravu sem řekl
Na STK Vam urcite nepomuzou, akumulator a plasty kolem volantu tam urcite neeviduji a navic je takoveto veci nezajimaji. Jedina moznost (pokud neni dohoda mozna) je se s protistranou soudit. Ze dukazni bremeno je na Vas a bude to problem, je Vam asi jasne...
a co ten papír nějaký?myslím o závadě .přece když mi naúčtoval za diagnostiku 1200,které mu musím zaplatit ,tak bych měla mít od něj krom faktury ještě i papír o té závadě ,abych vůbec věděla ,v čem ta závada je ...zatím nemá ani fakturu ani zprávu o závadě
Nepisete, co je to za auto, ale u nekterych znacek je 1200 normalni cena za diagnostiku a to jeste neznamena, ze diagnostika odhali zavadu. Pokud je u protistrany vule auto vydat, dejte mu 1200, hodte auto na lano a kaslete na nejaky protokoly, jinak se budete dalsich minimalne 1/2 roku o auto handrkovat.
Od baterky máte papíry, mělo by tam být nějaké evidenční číslo. To stačí k tomu, že je jeho chování nekorektní, ať vrátí vůz nebo že podáte občanskoprávní žalobu. Ty kryty od volantu sundal patrně pro to, aby se podíval na kabeláž.
doplněno 11.09.13 22:36:jj, pravda
jj, pokud máte od baterky doklady, tak v zár. listu se píše výrobní číslo = máte důkaz že jí ukradl.
Auto bych od něj co nejdřív odvezl ve stavu jak je - nedal bych mu čas ukrást něco dalšího nebo zaškodit. STK vám nepomůže, leda někdo kdo to auto zná (servis kde na něm dělali). Tipuju jen sundané dekly kvůli přístupu k elektroinstalaci, závada jen nějaká prkotina a chce se levně dostat k autu a s velkým ziskem ho hned prodat nebo si ho nechat.
Pokud auto odmítne vydat, tak zavolejte policii a vyzvěte ho k vydání před nimi. Pokud nevydá ani tak, tak na místě můžete podat trestní oznámení pro krádež baterky (krádež mu dokážete = nejspíš auto vydá aby neměl problém). Taky funguje hrozba kontroly ze strany ŽP,hygieny, bezpečnosti práce a fin.úžadu. Možné následky pro něj ho můžou přímět k vydání auta hned na místě.
to že ti cokoliv z auta ukradl mu těžko dokážeš pokud nemáš auto těsně před vydáním mechanikovi nafoceno, že totamopravdu bylo, nebo nemáš nějaký papír v jakém bylo auto stavu apod. což samozřejmě nemáš. to že chtěl druhej k líč od auta už ti mělo být podezřelé, za diagnostiku 1200 nechtěj snad ani v MB, kryty pod volantem nebo kde fakt neni potřeba odendavat.. tipnul bych ot na to že je problém s immo tzn. třeba se ti vybila baterka v klíčku a je třeba jej jen znova nakodovat, to jde udělat bez druhýho klíče za pár minut i bez diag. kabelu... Tobě bych pradil jediné, vzít nějakýho bouchače aby mu rozbil držku a auto si vzít prostě i nasílím co nejdřív... jinak nemáš šanci a auto ti akorát ještě dojebe...
NO JASNĚ ,on mi to sám dokonce nejdřív řekl ,že kdyby byl druhý klíč ,tak je asi po problému ,ale pak už začal kroutit. prostě si řekl -ženská ,nerozumí tomu ,auto má najednou vadu za 15tis. a já nemám ani napsáno ,co tomu vlastně je.Zato sehnal kupce.
děkuji moc za radu ,ještě pohledat fakt toho boucháče .Je to ale binec ,člověk tam dá vůz ,aby se dověděl ,proč je mu ouvej ,a nakonec z toho budu mít vrak a nedovolám se ničeho.
Taky myslím ,že by to mohl být imobolizér
auto bych od takovýho mechanika okamžitě odtáhl a udělal mu všude pěknou reklamu dále pokud je ten mechanik živnostník bych na něj podal stížnost na živnostenským odboru a poslal na něj nákou tu kontrolu
trval bych aby mi vystavil fakturu s tím co vše na voze udělal jinak bych mu nedal ani korunu
pokud vím tak servis mi nemůže zadržovat moje auto ani když nezaplatim za jeho opravu
co je to vůbec za auto? značka, typ
rozhodně bych mu žádný peníze nedával, fakturu nevim jestli by bylo pak dobrý mít...ale trochu zavařit kontrolou by to chtělo, možná bych se obrátil na policii jen co by poradili oni, ale pokud nevznikla škoda větší jak 5000,- tak se asi ani nezvednou ze židle...
místo peněz pro mechanika bych se kouknul po netu na nějaký vymahače a radši cálnul jim... teď ještě otázka aby si mechanik tvoje auto nenašel... vůbec bych se nedivil, kdyby měl udělanou kopii klíče nakodovanýho... čistě pro jistotu bych si něchal pak auto překodovat...výměna zámku je celkem asi drahá sranda záleží na autě.. hlavně to je to docela práce s tim, ale zas pro klid v duši.. ono sehnat sadu zámků z bouranýho auta s klíčema neni zas problém místo kupování novejch a nesmyslný částky za to.. to jen trochu extrému co se může všechno dít , taková konspirační teorie :D
tak dabel ,dopadlo to blbě .žádala jsem jej aby mi k faktuře vystavil písemně ty závady ,když si teda ocenil tu diagnostiku ,ale dal jen doklad o to ,kolik mě to bude stát ,a prý jak mu nezaplatím hotově ,nevydá mi klíč od auta a tudíž ho ani neodtáhnu. Problém je i v tom ,že jsme neuzavřeli dohodu o diagnostice písemně ,jen ústně ,ale já chtěla mít závady písemně ,myslím aspon ty kody závad .jenže to mi nedal ,takže furt nevím ,co tomu autu je,ale diagnostiku bez diagnozy chce zaplatit. Nechápu ,jsem blázen já či on? založilajsem tu vlákno o tom ,jak je to vlastně s fakturou ,zda musím bezvýhradně platit hotově ,či zda mohu žádat splatnost a písemný popis závad,vypadá to ,že v právu je ten ,co mi od začátku škodí. A mechanik mi vyhrožuje ,že budu mít problémy atd. Jsem na mrtvém bodě momentálně
1. nemá objednávku tak nemá ani co účtovat. 2. odmítá vydat vaše auto. 3. pokud ukradl baterku tak od ní máte doklady i svědky že v autě byla.
- Na jednání s nim si vemte svědka. Nic nespravil tak nedostane nic zaplaceno. Diagnostiku mu zaplatíte, ale jen v případě že předá výpis závad a doklad o zaplacení (následně mu můžete zavařit u finančního nebo i živnostenského úřadu). Bez dokladu kolik a za co je platba nedostane nic. Můžete chtít i fakturu, splatnost je ze zákona minimálně 14 dnů. Beterku buď vrátí, nebo podáte trestní oznámení pro krádež. Auto buď vydá, nebo budete řešit právní cestou a budete chtít zaplatit komplet soudní výlohy + náhradu škody (= zapůjčení náhradního auta). Auto od něj odvezte, pokud ho odmítne vydat, tak zavolejte policii a vyzvěte ho k vydání před nimi (výzvu nahrajte na kameru). Pokud nevydá ani tak, tak na místě můžete podat trestní oznámení pro krádež baterky, zadržování auta atd,
Problémy může mít v první řadě on. Musí vědět že se nenecháte odrbat a dovedete se bránit, zatím si s váma dělá co chce a vy jste slaboch co sklopí uši a odejde bez auta (proto si taky dovoluje vyhrožovat).
To jen dokazuje lidskou povahu...k takovému už v životě nejet,pokud máte od baterky nějaké papíry tak máte důkaz,zavolat policii,nechat auto uvést do původního stavu a odtáhnout jinam...to je asi jediné řešení...soudy s tím si nezačínejte,než by jste to vyhrála(pokud vůbec v dnešním justičním systému) tak vám auto u něj před dílnou zhnije,dostanete z něj nějaké směšné odškodné a to bude všechno,věřte mi mám svoje zkušenosti...
Automechaničinu dělám už několikátým rokem,ale tohle bych si v životě nedovolil...se zákazníkem si dohodnu termín a většinu oprav zvládnu za jeden den...zdarma diagnostikuji závadu,zákazník předá v domluveném čase auto do opravy,až je hotové tak mu zavolám a on si je vyzvedne...před opravou všechno popíši,co budu dělat,co se musí udělat,co se musí vyměnit atd,atd...dohodneme cenu a jaké díly mám koupit a už se opravuje...až je oprava hotová tak pokud zákazník chce,auto mu zvednu a ukážu vše co jsem dělal...v životě nebyl problém,nemůžu si ztěžovat ani na počet zákazníků,ani na peníze...nechápu proč jsou takoví*** jen kazí dobrým opravářům jméno
všem vám tady pánové strašně děkuji,za každý postřeh,radu i teorii,moc mi to pomáhalo číst,už se na tom pracuje a já dám vědět,jak věc dopadla,moc moc díky všem!
Zdravím,dle jalického úsudku si myslim,že se jedná o imobilizér,tomu by i odpovídalo že točí a nechytne a to také vysvětluje proc chtěl druhý klíč,protože může být špatný imobilizér ve starém klíčku...Takže v novém servise otestovat imobilizér zda je chyba v kíčku nebo v palubní desce,nemělo by to být nic nákladného..Jinak diagnostika by tuto chybu na 90% ukázala...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.