Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klínový řemen

Od: borekstav odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám problém se svým autem. Jedná se o Felicii 1.3. po nastartování píská klínový řemen, ale vůbec se netočí. Nikde jsem nenašel, že by se mohl zeseknout alternátor tak aby zablokoval otáčení řemene to stejný u vodní pumpy. Myslíte si že je to možné? A nebo bude problém někde v motoru.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

sundejte řemen a zkuste otočit alternátorem a pumpou. alternátor by měl jít otáčet takřka bez odporu, vodní pumpa s velmi lehkým odporem.

Pokud se točí řemenice u kliky (což asi jo, když to píská), je problém v altu nebo pumpě. zkusit a podle toho dál řešit.

hodnocení

0x

to jste hledal na netu nebo na autě? povolte atl, sundejte řemen a vyzkoušejte.. může být klidně zadřená vodní půmpa...

borekstav
hodnocení

Tak jsem sundal řemen a je to alternátorem. Předpokládám, že tohle už opravit nepůjde a bude potřeba koupit nový. Děkuji za rady

hop®

Pravděpodobně zadřené ložisko, nové je řádově za desetikoruny, výměnu zvládne kutil s průměrným dílenským vybavením. Altík bych nejdříve vyndal, rozebral a zjistil čím to je, že se netočí...

doplněno 11.09.13 22:34:

Pokud se rozpadne a rozšmelcuje klec, kuličky se zašprcnou. Anebo rovnou vypadají a pak samozřejmě dře rotor o stator.
Jak říkám, rozdělat a hned bude jasněji...

asd*

Když s tim řemen vůbec nehne, tak bych spíš viděl že se potkal rotor se statorem a bude to rozmydlený... Rozebrat a pak se uvidí jestli se vyplatí opravovat nebo shánět náhradu.

laik*
výměnu zvládne kutil s průměrným dílenským vybavením.
O jake naradi jde? Mel jsem za to, ze lozisko je na hridelce nalisovane a najde jen tak lehce stahnout. Nehlede na to, ze pri nasazovani jsem cekal, ze se musi schladit hridel a ohrat lozisko, aby slo na hridel navleknout. Vsechno je ale asi jinak. *sok* Budu se muset podivat po nejakem online videu.

povolit matku sundat řemenici povolit na altíku šrouby stáhnout vrchní dekl v tom vrchním deklu odbrousit 3 nejty sundat krytku vyklepnout ložisko dát nový a bud krytku znova zanejtuješ nebo dáš šroubky a po utažení to u matičky rozklepeš vyndat rotor stáhnout to spodní ložisko dát nový pokud sou ojetý sběrací kroužky tak nechat srovnat dát nový uhlíky a vše složit

nic se nenahřívá ani nechladí

Můžete i na vrakáči starý ale vyzkoušet,pkd jde ,funkčnost.Pkd jste z JH nebo bl.okolí mohu Vám za "hubičku" věnovat jeden,pkd pásne!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]