Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde zrušit převod auta? Nezaplatil

Od: pink890 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, Prodala jsem auto, udělala jsem polopřepis, pán mi podepsal i smlouvu, ale dodnes jsem neviděla za auto peníze. Jde polopřepis zrušit, abych získala auto zpět nebo jak mám postupovat když již má polopřepis i auto a já nic. Děkuji předem za radu a odpověď. S pozdravem Hana V.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hani,

polopřevod nelze zrušit.

Lze ale zrušit kupní smlouva. Vůbec nespojujte evidenci vozidel a vlastnictví vozidla.

Rozumím tomu, že jste prodal vozidlo a nedostala za něj zaplaceno? Vy jste si nepředali z ruky do ruky? Auto získáte zpět jinak, nežli nějakým zápisem..

nu*
hodnocení

0x

kupní smlouva je neplatná protože nedošlo k předání kupní ceny...mimochodem

já bych se sem styděl napsat, nezlobte se v dnšní době dát někomu auto a nechtít na ruku peníze, to je hodně naivní

To ovšem nemusí být pravda,záleží přeci,jak je sepsána kupní smlouva.V ní může být například uvedeno,že kupní cena bude zaplacena ve lhůtě 30-ti dnů.

ale 30 dní již uplynulo...

Milane,z dotazu není zřejmé,jak dlouho je po podpisu smlouvy atd.

Já vím, proto jsem reagova na Vás, že jste uvedl, vy 30 dní. kde jste to vzal?

buss
hodnocení

0x

Hano jste tak naivní? Nevím, co máte v kupní smlouvě o platbě, ale dnes bez penízků na ruku.. Zrušit by to šlo, kdyby s tím kupec souhlasil. Pohrozte mu tr. oznámením, pokud jste schopna vaše tvrzení dokázat, dát lhůtu.., pak je ještě možnost obč. právního řízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]