Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezastaveni na vyzvu policisty

Od: pajkys odpovědí: 26 změna:
Dobry den,
známímu jsem pucil auto a na vyzvu policisty nezastavil protoze mel pulku piva ani ... bal se ze mu vemou papiry ... ptam se co bude dal auto jeste nemam na sebe prihlaseny ... nemuzu rict kdo to auto ridil protoze bych mu znicil karieru ... tak se ptam i nejakou radu odoba blizka uz nejde a osoba vzdalena tak to je podle me zbytecny oni jsi ztistuji jestli ta osoba vubec existuje ... prosim o radu

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

3x

Za ten alkohol při řízení bych mu klidně kariéru zničil. Jo, "půlka piva"! Tu půlku si dovedu živě představit, když kvůli tomu ujel policistům!

olaf71*

půlka piva může být od 1,5 dl. po půlku sudu (25l) :-D

hujer123*
hodnocení

2x

Pokud je to tak, jak píšeš. tj. přítel si vypůjčil tvé auto a přitom byl pod vlivem - (to půl piva řekl tobě, nebo máš důkaz?) - Řekl bych takovému "příteli" na rovinu, že pokud se to bude dál řešit, ať si to dořeší sám, ať si vymyslí nějakou pohádku a sám nese případné následky. Myslím, že to od tebe bude férovější, než od něj. Na kariéru měl myslet, než si dal to pivo.

hodnocení

1x

Proč mám takový dojem, že jste poldům nezastavil vy a tady to svádíte na fitktivního přítele?

nu*
hodnocení

0x

nedělej nic a auto nepřihlašuj, vše se vyřaší samo po 1..2015

hodnocení

0x

vozidlo je napsáno na Vás takže se budou ptát Vás a tady Vám žádná osoba blízká a vzdálená nepomůže, jedině jak řeknete komu jste to auto půjčil, jinak jde vše za majitelem

doplněno 10.09.13 16:46:

teda špatně jsem to přečet, minulý majitel určitě dá adresu na Vás jak mu co příjde

olaf71*
hodnocení

0x

záleží proč ho stavěli. jestli jen tak, tak to neřeš, nikdo to dál pitvat nebude

pajkys
hodnocení

0x

Ano prej tam stála hlídka, která stavěla a dělala normální kontrolu ... Jde mi o to, že kdyby ho stoply tak to je jeho problém on ujel a já jsem vlastník ... Co můžou udělat mě? Maximálně dát pokutu ... prej ani za ním nejely prej stopovaly dál ...

asd*

Nejspíš nebude nic... On riskoval i zastřelení - klidně mohli (a měli) vytáhnout bouchačku a střílet po něm. To by si měl uvědomit pokud příště bude chtít ujíždět.

Pokud už by se s tím chtěli zabývat, tak vás předvolají, můžete odmítnout vypovídat a riskujete pokutu za odpovědnost, bez bodů, pokuta pár tisíc = nic hrozného.

jarda3*
hodnocení

0x

V kazdem pripade by melo jit odmitnout vypovidat, hrozi zaplaceni pokuty za objektivni odpovednost - to ale byva tak 1-2 tisice, to by vam znamy asi rad dal...

imbecilobijec
hodnocení

0x

Rozhodně odmítnout vypovídat! Neposkytnout naprosto žádnou informaci!

hodnocení

0x

Pajkysi, nehájím opilce, jen se zeptám, kde jste sebral informaci, že se zrušila osoba blízká? Vy tomu asi nerozumíte, osobu blízkou nezrušili a nikdy nezruší!

Jen u dvou důvodů musíte sdělit, kdo řídil...víte jaké to jsou?

pajkys
hodnocení

Jake to jsou duvody?

Pajkysi,

stručně, jedině když je rychlost změřena bezobslužným zařízením, a zákaz zastavení (stání).

Je třeba doplnit informace.

třeba i zde:

autoweb.cz/...

hodnocení

0x

já bych raději rozlišoval nezastavil a ujel... kdyby policii ujižděl tak by nejspíš neujel a pravděpodobně by se řešil uplně jiný problém... viděl jsem už že taky nezastavili na výzvu ale spíš z důvodu že tam ten policajt vlezl na posledni chvili a řidič to projel, protože nestihl zastavit... nebo jsou případy kdy stojí před za křižovatkou a auta odbočující je maji na háku... je otazka jestli se za vama rozjedou nebo ne... pokud ne tak si myslim že to nebudou nějak rozmazávat...

stirecek*
hodnocení

0x
...němuž říct kdo řídil, protože bych mu zničil kariéru... :) :) :) ...nezničil si ji náhodou sám? Co kdyby někoho přejel? Taky byste šel sedět, abyste mu nezničil kariéru?

rnk*
hodnocení

0x

Neřešíte to trochu předčasně? Třeba po něm ani nebudou pátrat. Kdyby chtěli tak skočí do auta a jedou za ním.

hop®

@rnk: souhlas, až tazateli přijde nějaký úřední papír, tak to začnem řešit, nestahujme kalhoty, brod je ještě daleko! *palec*

waltr1*

no prevence je zaklad lepsi se informovat predem a navic co kdyby se rada hodila i nekomu jinemu

co tak nahlasit nejakeho bezdomovce za flašku to klidne prizna a je mu to na haku

nebo napsat fiktivni prodej a k dane situaci se nehlasit no spekulovat se da ruzne ale pravnik by si poradil ni

hop®

Ne, v tomto případě bych dělal že o ničem nevím!
A potom - byl u mě kamarád a klíčky od auta visely na svém věšáčku v předsíni, možná si je půjčil a vrátil, jsem mu říkal, že moje auto je mu k dispozici, já jsem spal...

asd*

Sorry to bys měl problém ty, klíčky volně k dispozici být nesmí. Leda že ti ukázal řidičák, tys mu půjčil auto a ožral se až potom...

asd,

"Sorry to bys měl problém ty, klíčky volně k dispozici být nesmí"

kdepak je to uvedeno? To není střelná zbraň, kde je to uvedeno v zákoně..

Díky.

pajkys
hodnocení

A kdyz odmitnu vypovídat tak co? Tak zaplatim za objektivni zodpovědnost nejakou pokutu? Prosim o postup jak to resit diky

Sdělíte, že víte kdo vozidlo řídil a dále odmítáte vypovídat.

danecekdan*
hodnocení

0x

Dvě věci Vám doporučím...

ad1) někoho, kdo má tu troufalost, že objede policajta, který ho staví a začne ujíždět - já bych se ho jako známého rozhodně chtěl co nejdříve zbavit (natož, abych mu půjčoval své auto), abych se nedotsal sám do průseru... PS: že měl jen půl piva a náturu takto jednat bych mu nesežral ani se škvarkama...!

ad2) takového člověka bych rozhodně nekryl. Co kdyby tím Vaším autem toho policajta porazil? Chtěl by jste být na Nově s mikrofonem u držky..?

olaf71*

nedělej z komára velblouda. mě také jednou stavěl policajt. mával na mě jako stopař rukou. nezastavil jsem. já mu nic nechtěl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]