Nejste přihlášen/a.
Pokud je to tak, jak píšeš. tj. přítel si vypůjčil tvé auto a přitom byl pod vlivem - (to půl piva řekl tobě, nebo máš důkaz?) - Řekl bych takovému "příteli" na rovinu, že pokud se to bude dál řešit, ať si to dořeší sám, ať si vymyslí nějakou pohádku a sám nese případné následky. Myslím, že to od tebe bude férovější, než od něj. Na kariéru měl myslet, než si dal to pivo.
Ano prej tam stála hlídka, která stavěla a dělala normální kontrolu ... Jde mi o to, že kdyby ho stoply tak to je jeho problém on ujel a já jsem vlastník ... Co můžou udělat mě? Maximálně dát pokutu ... prej ani za ním nejely prej stopovaly dál ...
Nejspíš nebude nic... On riskoval i zastřelení - klidně mohli (a měli) vytáhnout bouchačku a střílet po něm. To by si měl uvědomit pokud příště bude chtít ujíždět.
Pokud už by se s tím chtěli zabývat, tak vás předvolají, můžete odmítnout vypovídat a riskujete pokutu za odpovědnost, bez bodů, pokuta pár tisíc = nic hrozného.
Pajkysi, nehájím opilce, jen se zeptám, kde jste sebral informaci, že se zrušila osoba blízká? Vy tomu asi nerozumíte, osobu blízkou nezrušili a nikdy nezruší!
Jen u dvou důvodů musíte sdělit, kdo řídil...víte jaké to jsou?
já bych raději rozlišoval nezastavil a ujel... kdyby policii ujižděl tak by nejspíš neujel a pravděpodobně by se řešil uplně jiný problém... viděl jsem už že taky nezastavili na výzvu ale spíš z důvodu že tam ten policajt vlezl na posledni chvili a řidič to projel, protože nestihl zastavit... nebo jsou případy kdy stojí před za křižovatkou a auta odbočující je maji na háku... je otazka jestli se za vama rozjedou nebo ne... pokud ne tak si myslim že to nebudou nějak rozmazávat...
Neřešíte to trochu předčasně? Třeba po něm ani nebudou pátrat. Kdyby chtěli tak skočí do auta a jedou za ním.
@rnk: souhlas, až tazateli přijde nějaký úřední papír, tak to začnem řešit, nestahujme kalhoty, brod je ještě daleko!
no prevence je zaklad lepsi se informovat predem a navic co kdyby se rada hodila i nekomu jinemu
co tak nahlasit nejakeho bezdomovce za flašku to klidne prizna a je mu to na haku
nebo napsat fiktivni prodej a k dane situaci se nehlasit no spekulovat se da ruzne ale pravnik by si poradil ni
Ne, v tomto případě bych dělal že o ničem nevím!
A potom - byl u mě kamarád a klíčky od auta visely na svém věšáčku v předsíni, možná si je půjčil a vrátil, jsem mu říkal, že moje auto je mu k dispozici, já jsem spal...
Sorry to bys měl problém ty, klíčky volně k dispozici být nesmí. Leda že ti ukázal řidičák, tys mu půjčil auto a ožral se až potom...
asd,
"Sorry to bys měl problém ty, klíčky volně k dispozici být nesmí"
kdepak je to uvedeno? To není střelná zbraň, kde je to uvedeno v zákoně..
Díky.
Dvě věci Vám doporučím...
ad1) někoho, kdo má tu troufalost, že objede policajta, který ho staví a začne ujíždět - já bych se ho jako známého rozhodně chtěl co nejdříve zbavit (natož, abych mu půjčoval své auto), abych se nedotsal sám do průseru... PS: že měl jen půl piva a náturu takto jednat bych mu nesežral ani se škvarkama...!
ad2) takového člověka bych rozhodně nekryl. Co kdyby tím Vaším autem toho policajta porazil? Chtěl by jste být na Nově s mikrofonem u držky..?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.