Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drhnou mi brzdy

Od: defekt odpovědí: 3 změna:

Chtěl bych se zeptat zde diskutujících na problém s bržděním..., nedávno, no před rokem jsem nechal měnit vzadu i vpředu nové brzd.destičky, vpředi u kotouče a mechanik mi řekl, že by se měli kazdy rok čistit třmeny, že se tam cosi nevrací. Lze si to čistit i svépomocí, poradil by nekdo jak?

Problémy: při brždění mi to jakoby hrozne drhne, po spuštění brzd.penalu to jakoby drhne mín až to postupně vymyzí úplně, opakuje se to po opětovném brždění, dále se poslední dobou přidalo šmatlání a to i když nebrzdím (lehké drhnutí) Asi bude něco stěma třmenama?, brzd.obložení se zdá jeste ok..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Váš popis závady sedí na opotřebené brzdové destičky. Doporučuji rozebrat přední brzdy, zkontrolovat destičky a volnou pohyblivost třmenů na vodicích tyčkách, které se rády zadírají. Opotřebené věci vyměnit, vodicí tyčky uvolnit a promazat.

hodnocení

0x

určitě si to dokážeš udělat doma sám většina brzd je na jedno brdo a návodů je i s fotem na netu plno

třeba tu: vectra-club.cz/...

nebo tu : vectra-club.cz/...

nebo tu: vectra-club.cz/...

hodnocení

0x

Hlasuji pro hliníkový mor - lze provést "dočasnou očistu" opravnou sadou, ale je to tak na rok... pak zase... Ale to jen podle popisu, a rozhodně bych to nedělal sám - hliník je velmi lehké poškodit a brzdič stojí třeba 5x víc na jednu stranu než samotná sada na obě strany...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]