Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis pneumatik do TP

Od: boris* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Zajímalo by mě, zda musim do TP zapsat pneumatiky, když se liší pouze v údajích o rychlosti a zatížitelnosti.

Konkrétně v TP mam různé možnosti pneu co mohu dát na auto jako třeba 205x55 R16 91T, ale momentálně jsem si koupil 205x55 R16 94H. Je nutné tedy do TP nechat dopsat i tato kola, když jsou rozdílná pouze v rychlosti a zatížení? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantisekpetru*
hodnocení

2x

V TP jsou uvedeny minimální hodnoty indexů rychlosti a nosnosti, takže když použijete lepší, je vše v pořádku a samozřejmě nic dopisovat nemusíte.
Mimochodem, co vás vedlo k nákupu pneu s nosností 94? Díky jejich tužší bočnici si o něco pohoršíte na komfortu jízdy...

boris*
hodnocení

Mě k tomu nevedlo nic...jedná se o služební vůz a takové byly příkazy. :)

co runflaty a pohodlí? :) Zimní jsem taky koupil s vyšší nosností, ne záměrně, ale částečně se tím vykompenzoval vyšší profil (16" zimní vs 18" letní)

nu*
hodnocení

1x

nechápu proč chcete neustále zapisavat do TP další a další kraviny, max. rychlost a zatížení na nápravy jsou uvedeny v TP, uvedeno v TP. když je auto homologováno na 210 km/h a vy si tam dáte o 2 tisíce dražší pneu kontsruované na 350 km/h, je to vaše věc

naopak když tam budete chtí "zapisdovat" paírové poneu schválené jen na 160 km /h, zaťukal bych si na čelo

takže pokud jsou shodné rozměry neřešte zapisování

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]