Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skryté vady

Od: homolog odpovědí: 8 změna:

Dnes se mi po měsíci ozval pán, že mu odchází turbo, což už věděl když odjížděl, přičemž jsem mu k tomu dal ještě z jiného motoru (z bouračky), kde vše fungovalo jako mělo..i po nehodě..přivezl si ho domů a dnes psal, že mu nefunguje. Pán se snaží mi pridat na skrytou vadu turbo a vacky a přidat k tomu ještě práci na servisu, přičemž si ještě chce přidat zámky atd..Chce to uhrát na skyté vady.
Měl sebou mechanika, napíchnuli si to na diagnostiku a co jsem věděl že je v háji jsem řekl. Jak k tomu tedy mám přistupovat když chce vše koupit nové?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Pokud byla smlouva sepsana nejak rozumne, tak pana slusne odmitnout s tim, ze pokud do budoucna chce neco reklamovat, tak pouze pisemne a nejlepe doporucene, protoze obycejne dopisy se Vam casto ztraci ze schranky...

homolog
hodnocení

Na druhou stranu, vše jsem oznámil.
Auto bylo prodáno za 60.000,-
Najeto mělo 232.000 a jednalo se o octavii.
Na jednu stranu bych mu rád pomohl, protože jsem byl ve stejné pozici na druhou stranu se mi zdá jako naprostej nesmysl co vše si tam naúčtoval. Vždyť tohle je spotřební materiál...turbo těžko dá jako skrytou vadu...

hodnocení

0x

pána slušně odmítnout a dál na něj nereagovat o stavu vozu ste ho informoval a já nevidím jedinej důvod mu platit jakoukoliv opravu a i když to na vás bude skoušet a vyhrožovat tak nemá šanci tu má jen v případě vaší dobrovolnosti a měkosrdcatosti

prskac1*
hodnocení

0x

Pokud je ve smlouvě napsáno, že si vozidlo prohlídl před koupí a byl seznámen s jeho technickým stavem tak NASCHLEDANOU...

doplněno 09.09.13 11:40:

A věta byl seznámen s jeho tech. stavem mluví za vše.

Teď může tvrdit, že jste mu neřekl,ale podepsal? Podepsal... Takbych to dál neřešil...

waltr1*

je vhodne mit ve smlouve klauzuli jak leži tak beži je to trapne ale pravne neprustrelne jinak lze mit i svedky a argumentovat dohodou

homolog
hodnocení

Slovo proti slovu zde se svědkama.
Měl sebou mechanika, měl to napíchlé na diagnostiku, projel si to sám nechanik s ním...

edge*

No pokud měl mechanika a důkladně si prošel stav vozu a podpisem souhlasil se stavem auta a cenou tak momentálně po tobě nemá právo cokoliv vyžadovat.

waltr1*

je to o smlouvě pokud neprokažeš přimy vztah s informacemi a neni přimo uvedeno co jste si dohodli a jake vady vuz ma jsi v pasti a dobry spekulant s pravnim zazemim te muže dost potrapit ale muže to jen skoušet a pokud mu ukažeš že nejsi lehky cil tak to vzda v dusledku by jiste pravni bitvu prohral

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]