Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mizí olej v motoru?

Od: matet odpovědí: 5 změna:

Ahoj chci se zeptat mám škodu fabii 1.4 MPI 44KW po opravě prasklého tesnění motoru pod hlavou co my udělali v servisu my z nějakého důvodu začlo auto baštit olej,předtím to nevzalo ani kapku e těd si to vezme litr oleje za 4 měsíce,nikde mi to nekape,do vody mi to neteče a byl jsem na emisích a technickou jsem prošel.nevíte kam mi ten olej jde a proč? už si nevím rady.předem děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Ani u automobilů Škoda se zázraky nedějou.Olej se z vany motoru může ztrácet jenom výfukem,pokud nikde nejsou loužičky pod autem.Pokud byly problémy s těsněním pod hlavou,tak je možné,že z prostoru ventilů a rozvodů se olej prosákne špatným těsněním pod hlavou do chladícího systému.Rozhodně bych reklamoval práci opravářůJABRAKA

a co třeba pístní kroužky? ale nezdá se mi že by se to mělo tak rapidně zhoršit po výměně těsnění... pokud se to auto ovšem před tím neupeklo...

hodnocení

0x
Snad vám tam vrátili vaši hlavu a ne nějakou vyběhanou. Možná je to paranoidní, ale já si po blbé zkušenosti důležité díly značkuji a před servisem auto a motorový prostor fotím.

hodnocení

0x

a kolik najedes za 4mesice?

hodnocení

0x

Mě tedy Octávka s benzínem 1.6 sežere taky cca litr oleje za 5 měsíců a rozhodně to považuji za normální stav - ujet 30.000 km na litr oleje je good, ne? Nechápu, co by někdo chtěl reklamovat, vždyť nedolívám nic, vychází to přesně od výměny k výměně a to se bavíme o longlife oleji s intervalem právě těch 30.000 km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]