Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia, problém za jízdy

Od: vaclv112 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, Potřeboval bych poradit, začátkem Srpna jsem byl na technický a výměně oleje a asi po 200 km mi auto začalo za jízdy mnohem více hučet nežli dříve... motorizace je 1,6 MPI. Nevíte, čím by to mohlo být a zdali se nejedná o závadu velkou? Připadá mi to, že to jde od motoru, mám trochu sjetý gumy, ale ne zas tolik, aby to na to mělo vliv myslím... Předem děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

Pokud je legální STK tak to pneu by mělo být v pořádku a za 200km zničit gumy běžným provozem asi nelze. Z tohoto nelze určit konkrétně závadu. Možná to budou ložiska je to běžná závada i po STK.

vacla*
hodnocení

STK byla samozřejmě legální, tak že to nijak autu neškodí..? akorád se to bude pořád zhoršovat, když to budou ty ložiska..?
Nemohlo by to být například olejem..? Vím, že mi tam dávali nějaký levnější... jinak díky za odpověď.

hučí to v závislosti na otáčkách nebo na rychlosti? ložiska mi u Feldy hučela nejvíc cca mezi 80-95 km/h.
vacla*
hodnocení

v závislosti na rychlosti a když přidám hodně plyn, tak z motoru, ale to je asi zase normální. kdyby to byly ložiska, kolik může stát výměna a ubližuje to nějak autu, když to zatím nechám být, ta hlučnost není zatím nějak protivná, ale samozřejmě jsem to zaznamenal... dělá to větší randál než nějaký disseový motor...

0000567

Dělá to randál(jako rány)nebo hučení?

0000567
hodnocení

0x

Motorizace 1,6 hodně trpí na mazání...pokud vám tam nalili nějaký nekvalitní olej a ještě jinou specifikaci,může se klidně přidírat motor...hučení může dělat i plno jiných věcí,vodní pumpa,altík,pokud máte posilovač řízení tak čerpadlo atd

Na nápravě může hučení dělat-ložiska,homoklouby,pneumatiky

vacla*
hodnocení

dělá to hučení, a olej mi tam dávali v servisu nějaký levnější. Co mi tedy radíte..? Asi se zeptat v servisu že?

0000567

Pokud motor hučí následkem špatného mazání tak už je většinou pozdě...co kontrolka oleje?-svítí nesvítí? a co teplota motoru,jak se chová,jde startovat lehce nebo s tím startér sotva otáčí?jede pěkně nebo se sotva vleče?

Hučení nemusí na druhou stranu vůbec souviset se samotným motorem,často hučí vodní čerpadlo nebo jiné příslušenství motoru-kdysi jsem měl škodu 120 a alternátor dělal takové hučení že to byl zvuk jak proudové letadlo

Doporučuji určitě zajet do serviu,i když teda říkám na rovinu,že pokud motor dělá nějaké zvuky kvůli oleji,tak už je dávno po něm...motoru stačí běžet chvilku bez oleje a je na odpis-pokud to dělá něco jiného tak je stejně potřeba to opravit,když se rozsype vodní pumpa nebo altík tak je to dost nepříjemné na cestě,bez vodní pumpy nelze pokračovat v jízdě a bez alternátoru ujedete max 20 kilometrů než se vybije baterka

A co se týče oleje,používat kvalitu a hlavně doporučenou specifikaci(pro feldu 1,3/1,6 je to 10W-40)samozřejmě to včas taky vyměnit...životnost motoru lze tímto velice výrazně prodloužit...máme formana 1,3 a má najeto s dobrým olejem 540 tis km a motoru vůbec nic není

k2

No nevim, zda se mi nepravdepodobne, ze by motor hucel kvuli nekvalitnimu oleji. Mlatil nebo cvakal to ano, ale hucel? To bych spis veril te pumpe ci alternatoru.

vacav

kontrolka oleje nesvítí a auto jede svižně a dobře, zkrátka jde za plynem, akorád při hodně přidání plynu je hlučnější a trochu mi připadá že začně chrastit, malinko... podoba toho zvuku je chrastění. Jinak je to měsíc, co jsem byl na STK, výměna všech provozních kapalin včetně olejea filtru. Auto chytá okamžitě. Hlučení začíná při vyší rychlosti takl od 70 km/h a výše...ale jinak jede skvěle. Davali mi ta olej Castrol na 10 000 km. a říkali, že mi trochu ta felda žere olej. Jinak na autě olej byl vždycky každoročně měněn a včas. najeto mám 155 tisíc km.

0000567

Tak to bych viděl na nějaký problém v příslušenství(alternátor,vodní pumpa,čerpadlo posilovače-pokud je) nebo se to může zdát a dělají to ložska v kolech

Dělá to i když se motor vytočí na místě,nebo jen za jízdy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]