Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit smůlu z kapoty

Od: okolojdouci odpovědí: 8 změna:

Ahoj vodičky a vodičové .

Tak jako se někomu lepí smůla na paty mě se nalepila na kapotu , střechu .

JAk ji odstranit?

Díky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danecekdan*
hodnocení

1x

Vše těžko odstranitelné - smůla, asfalt, neodstranitelný hmyz apod. řeším párem přejetí TEMPEM...

olinlitomericko
hodnocení

0x

...měla by jít dolů obyčejným lihem a hadrem, bez poškození laku

trtr

Zdravím, lihem ne, ten dělá matné skvrny, které nelze vyčistit! Použijte technický benzín (nejdříve vyzkoušejte někde kde to není nápadné reakci s lakem) a po očistění ošetřete lak alespoň umytím autošamponem.

fribble*

Já na smolu i asfalt používám hadr namočený v naftě a nikdy to laku nic neudělalo. Pak opláchnout autošamponem a teplou vodou a v poho.

tomikkk
hodnocení

Zdravím ...

takže naftou ani ťuk , vůbec to nejde a technický benzín dělá mapy na laku ...

Nevíte co dál?

asd*

Zkus vodu s jarem. V létě mi nakapala smůla ze smrku (malý kapičky ze šišek) a jarem to šlo krásně. Z pily smůlu meju normálním benzínem a jde to dobře...

jarda3*

Ja toho kdysi na aute privezl asi kilo z Chorvatska a jediny, co to rozpoustelo, byl toluen. Na laku uz nebylo moc co zniciot, tak jsem to neresil, radsi tedy zase pripadne vyzkousejte.

virus*
hodnocení

0x

Souhlas s danečkem..pasta TEMPO..cena cca 80 Kč..vyzkoušeno.K dostání v KELLY nebo drogerii,mají to i v prodejnách ND a autokosmetiky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]