Nejste přihlášen/a.
Ahoj jezdim 150 km denne firemnim autem a tak si musim davat pozor na rychlost i dkyz specham s rozvozem snazim se drzet presne rychlosti jak ukazuje informacni tabule pri vjezdu do obce teda 50tka je u P206 -52 km/h meri to dost presne sem zvykly tak na 4-5 km odchylku tachace do plusu. No a dneska si jedu a najednou vidim,ze na me miri zenska se stativem a mrknu na tachac a jel sem tesne pod 60 rekl bych dle tacho 59. samozrejme kdyz sem ji vdile dupl sem po brzdach ale to je pozde to je bodove ze? nejvyssi rychlost zaznamena pokud je prekrocena ze? cetl sem,ze je tolarance 3 km/h. statnaci taky neco odpusti navic a da se smlouvat,ale mestaci nikdy nikomu nedaji min bezkompromisu podle toho co sem slysel. za rohem pak byly dalsi policajti a meli tma nejaky auto. nevim co si myslet bud to byl znamej nebo je brali klasicky jak statni,ze ho zmerili a zastavili,ale tomu neverim to by nemohli stihnout vztoupit do vozovky,protoze to bylo od radaru tak 100m takze nevim,ale chci se zeptat jake mate zkusenosti s pokutama pri jake rychlosti. jestli sjte nekdy dostali pokutu aj za rychlost dle tacho do 60. treba ty usekove radary jsou rpej nastavene na 60 km/h,ale mestaci to asi budou mit jak sme cetl v tom zakone vse nad 53 tedy od 54 pokuta 1000 kc je tak? diky za info. mam docela malej plat a takova vec me dost postihne,ale znate to kdyz vas tlaci zakaznici. no ted uz budu jezdit jeste pomaleji
Zdravim.
Ano, ori prekroceni rychlosti v obci do 10km/h je pokuta 1000 blokove, ve spravnim rizeni 1500-2000. Zdroj zde: 12bodu.cz/...
Zkusenot se ale ruzni. Zalezi na policajtovi a vytizenosti uradu a mestu. Ale kolem tech 1500 bych si nachystal.
Jinak neco malo o radarech dopravni-pravo.cz/...
Good luck
Tak dali ti pokutu nebo nedali? Pokud tě nezastavili tak už pokuta nebude. To by museli ještě k tomu nahrávat kamerou.
Mě se to zatím nestalo. Zatím jsem vždy stačil přibrzdit, ale kolik přesně jsem v okamžiku měření jel netuším. Jednou jsem myslel, že to bylo když jsem měl na tachometru 60, ale nezastavili mě. Buď to něměřili na takovou dálku a pak už jsem jel pomajeji nebo jim to nejde změřit když hodně brzdíš.
asi takto kdysi sem jel fakt jak prase favalem a vidim modrou fabiiu jak meri a to umi uz asi vic jak ten jejich na stativu,protoze s tim jezdi v provozu a meri to pred aj za auta. a jel sem dle tacho 70 a policejni auto za nema me nechalo,takze sem nechapal.
jenze kolega mi rikal,ze presne todle se mu stalo,ze ho tim stativem vzala nikdo ho nezastavil a pak mu volali z firmy at leti na mestskou,ze ma pokutu a platil litr,ale to bylo pred 5 lety,takze ted plati 1500 jak je v zakonu osobne si myslim,ze by nemeli sanci me zastavit,protoze kdybyhc jel rychleji proletim v sekunde vetsinou stoji dalsi hlidka treba aj 500 m za tim a ciha na nej. todle bylo fakt max 100 mozna aj 50. jezdim fakt uz dost slusne hlavne v mistech,kde je rpovoz a nebezpeci deti takze me to sere
Včera jsem byl v naprosto stejné situaci, ženská v civilu na lavečce s "čímsi" a o 200 metrů dál policejní auto a dva policajti venku (státní). Jel jsem tacho 55, nestavěli mně, takže to neřeším a myslím si, že by to řešili rovnou zastavením. Pokud nezastavili, buďte v klidu
A proč by stavěli, těch 5 km to proměřuje, tak jezdím běžně. Jistě tolerance, je ale pak už závisí na nich, zda půjdou na toleranci, nebo vyšší rychlost, když už se řidič ničeho nedohádá, protože je to jasné. Tudíž když si řeknou třeba jdeme na 60 a více, tak je to jasné.
tak jasne,ale mozna sme to psal se statnakama ukecate pokutu aj na 200 kc,ale mestaci z toho maji provizi a davaji bezkompromisu to na co maji pravo dle zakona,takze s eobavam,ze zadne tolerance neresi napali tam tech 54 a je to. ten kolega rikam dostal fotku prej ostrou tak,ze by si precetl noviny na sedaku tak mi to rekl bez prdele. a le rikal,ze jel tak 70. ja proste nevim jiste,ale nad 60 tam snad nebylo. taky otazka jak je presna ta informacni tabule pred vjezdem podle kere to jakoby kalibruju. rikam pri 52 to ukazuje 50 to znamena,ze kdybych jel 60 tak tak sem prekrocil o 5 km teoreticky,ale taky treba o kilak
Mnoo, dokažte, že mají provizi obecní. Jistě, mají zájem naplnit městskou kasu a též jsou odměny. Odměna za prevenci, jak ji dokázat? Za uložené pokuty je to jasné. Ano, souhlasím, se státní se lze domluvit, ukecat. Ale zvažte, obecní platí obec... I u státní platí, že by si na sebe měli vydělat, Celou směnu jezdí a nedá ani ťuk, jaká efektivita?
Nespekulujte a zeptejte se na obci, jak kalibrují ty info radary! Já se ptal, nijak. A žádná policije se jimi neřídí, kalibruje se radar. Co říkají jiní, kolega... mne nezajímá, nevěřím jim. Tacho ukazuje víííce, než se jede!
ja kdyz jedu fabii pres tu tabuli,tak mam 56 a jedu jakoze 50 u teho peugeotu fakt 51-52 a mame je 2 a oba meri tak dobre. bohuzel pro me no,ale tak co jednou sem pokutu dostat musel ,ale nechapu jestli teda litr nebo 1500 kdyz mi poslou predvolani tka to uz je spravni rizeni jo? tkaze kvuli tomu,ze me nezastavi ja budu calovat jako vic jo?
Mohu mluvit jen z osobní zkušenosti:nikdy se nenastavuje méně než 60 km/h a plná "pálka" se dává až,když se přiblížíte k horní hranici rozmezí t.j.kolem 70 ti.Existují tzv. doporučené sazby pokut,které má PČR a rozumné MP se jich drží také.Pokud by Vám čistě teoreticky naměřili do 55 km/h se započtenou tolerancí radaru je to bez bodového ohodnocení.Ze zákona je tolerance radaru 3 km/h a nad 100 km/h jsou to 3%,takže tato tolerance musí být započtena.Po poslední změně zákona o provozu je za tento přestupek pokuta do 1000kč blokově,ve správním řízení 1500-2500 kč.Pokud měřili s přenosným radarem a nestavěli Vás,není pravděpodobné,že by něco posílali.Novinka,t.j.tzv překlopení do správního deliktu provozovatele vozidla je možná při měření rychlosti pouze u automatických bezobslužných systémů takže pokud někdo musí mačkat spoušť nejedná se o bezobslužný systém.Jinak pokuta za správní delikt je shodná jako za přestupek,ale je to bez bodů.Nebylo by špatné,kdyby si všichni řidiči bez rozdílu jednou za pár let přečetli zákon,podle kterého se mají řídit a ubylo by nejistot a zmatků,protože v současné době je mnoho změn a spousta řidičů se pak velmi diví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.