Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aditivum do benzinu (místo Speciálu 91) jaké?

Od: hafhaf® odpovědí: 6 změna:

co dát do motoru, který potřebuje Speciál 91 (škodovka 120) - tj. jakým benzinem je nejlíp ho nahradit (když 91 nebude) a co se do něj má nalít a v jakém poměru (jak se to jmenuje?, resp. pod jakým názvem se to prodává? (vím, že to asi je nějaké olověné aditivum)); kde se to dá koupit vůbec, a kde za nižší cenu?;
+ případné praktické rady k míchání - stačí napřed nalít, a pak dočerpat benzín, nebo roztřepat v kanystru; co když je to dlouho v nádrži - neoddělí se to?, co když se správný poměr nedodrží;
a co když se aditivum do nedá vůbec - jak moc (z hlediska ujetých kilometrů i z hlediska použitého druhu benzinu) se motor zničí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kupuju a liju do 105ky Sheron Pb Aditiv, mají snad na každé čerpací stanici + Natural 95.

Stačí nalít do nádrže před tankováním množství spočítané podle toho kolik plánuju natankovat. Tento Sheron má super dávkovač :)

doplněno 06.09.13 18:30:

co tam hrozí je podpálení ventilů, ale ta konkrétní škodovka předtím jezdila asi 3 roky na čistý N95 a bez problému

jarda3*

aditiva.heureka.cz/... jsem sveho casu pouzival, i na LPG jsem to nechaval prisavat a ventily byly u S1203 spokojene ;)

martinhajek*
hodnocení

2x
Ano, NATURAL 95 + náhradu olova.
Předstih zůstává u těchto motorů stejný od 90 okt. výše.
Mimochodem, i kdybys třeba zapoměl a vyjel jednu celou nádrž na čistý N95, nic moc se nestane.

rnk*
hodnocení

0x

Nějaký aditivum prodává i Slovnaft. Je to prý to samé co přidávali do svýho benzínu UNI. Problém s tím byl když to dlouho stálo v nádrži (přes zimu). Pak to sedlo na dno a v kerburátoru a něco to ucpalo.

hodnocení

0x

Já jsem dlouhodobě jezdil ve stopáté s motorem s hundrtky (š100) jen na natural 95 a nic se nedělo.Teda do doby než ji manželka zrušila (nabourala).To aditivum jsem lil jen do paliva do písta (pionýra)+ olej.

cyril*

Aditivum do Pionýra - to si musely ventily jen chrochtat blahem.

*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]