Nejste přihlášen/a.
zdravím,přemýšlel jsem o tom že si koupím plechové disky a pneu 195/55 R15 na zimu aby se auto dostalo trošku výše . loni jsem jezdil na R13 165/70 a auto bylo poměrně nízko a jezdím i cestama kde jsem často zadřel.
Chci vědět jestli případně nebudou kola dřít o podběhy nebo o něco jiného. a o kolik ase případně auto zvýší
doplněno 03.09.13 09:57:a zdali je možné zapsat kla do TP
Zdravím, ne kola Vám bez vyjádření výrobce vozu nezapíší a nejspíše je výrobce ani neschválí. Pokud jde o zimní provoz, tak právě zamýšlenou změnou si ještě více zavaříte, protože auto bude možná trochu výše, ale pokud zapadnete, tak z pneu 195 se budete vyhrabávat hůře, než kdyby jste tam dal třeba 155.
tak ako to tu predo mnou odznelo.uplny suhlas a perlicka navyse:v postate si si odpovedal sam.Ides dat 15" rafik cize 2.54cm x 2 hore ale znizis pneu zo 70 na 55.Aky to ma vyznam?
Beriem v uvahu este 1 vec a tou je spotreba v zime.Zo 165 na 195 tzn. na kazdy cm rataj 0.3litra navyse tj.cca1 liter na 100 navyse.
Este vaha samotneho kolesa. Ja viem je to cudne ale je to tak.Felina zrovna toho krutaku na rozdavanie nema.
Keby slo o letne tak pochopim.Trochu z rozmaru... sa paradit ze?ale v zime?okrem ineho to moze plavat v kazdej kolaji,so sirsim behunom narasta aj riziko smyku na vode...a to mi ver ze cez zimu je jej viac nez dost.Pneu budu urcite viac hucat.Celkovy komfort...ja by som do toho nesiel.
14ctky v papírech u Felicie většinou zapsaný jsou, ale pouze jako letní! Zimní jsou povoleny pouze 13". Nemá smysl vymýšlet hlouposti, výrobce ví moc dobře co tam máš mít a je zbytečný myslet si, že si něčím jiným přilepšíš.
Já na Fábii mám letní 16" ale zimní jsem pořídil 14", na českých silnicích během a po zimně je lepší mít profil větší. Na Felicii jsem míval 13" a vyjela i strmej kopec a to dřela břichem na peřině ze sněhu a v předu shrnovala sníh... Naštěstí to byl čerstvej prašan teda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.