Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní situace

Od: honzas1® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na následující situaci... přijíždím do křižovatky a předemnou jede auto které pokračuje rovně ale já chci odbočit vlevo, před tím než oba vjedeme do křižovatky, tak v protisměru už stojí auto které odbočuje vlevo (míjíme se vpravo)... zajímalo by mě, kdyby toto stojící auto objelo auto za ním pokračujíc rovně a já bych se při míjení s tímto vozidlem srazil, tak by to byla moje vina, protože jsem nedal přednost protijedoucímu? snad jste to trochu pochopili... s přednostma problém nemám jen se chci ujistit jestli "protijedoucí" vozidlo může takto v křižovatce objíždět vozidlo odbočující.. a prosím bez komentářů že mám znát předpisy.. díky...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
31.08.13 11:09
hodnocení

1x

Ano.

buss
hodnocení

0x

No a proč by nemohl? V křižovatce lze přece předjíždět. Běžná situace, nedání přednosti jak je psáno. V čem to neodpovídá zákonu? A jak je to se značkami? Předpokládám že je to křižovatka + a jede se průběžně po hlavní , nebo bez označení.

hodnocení

je to na hlavní silnici.. ono někteří řidiči si v poslední chvíli rozmyslí že by ho vlastně mohli objet no a když se potkáte tak je problém na světě...

erikch*
Tady obecně je už jedno jestli jsem přednost mel nebo ne,to mi nabouranou karku neopravi, je zapotřebí přemýšlet a tak trošku počítat s tím co asi udělají ostatní...v Čechách moc nefrci základní pravidlo ze než se někam nacpu(odbočím objizdim apod.) tak se nejdřív podivam do zrcátek zda mohu...to po stranách auta nejsou uši ale zrcátka a je fakt prima když je ti za volantem používají...
humbucker*

Ahoj. Vono není ani marný, když ti za volantama i řidítkama používají mozek. Si pište, že jsem dnes při ujetí asi 80 km, potkal ne řidiče, ale blbce s volantem v ruce. A co jich bylo.

hop®
hodnocení

0x

No, míjíme se VLEVO, jinak pak vznikají problémy...

... myšleno VLEVO OD STŘEDU KŘIŽOVATKY...

Nevím, snad máte předpisy nabiflované, ale ještě Vám je nikdo nevysvětlil... nevím...

hodnocení

s tím bys v testech autoškoly asi nepochodil ale jinak dobrý...

hujer123*

Jestli jsem tomu dobře rozuměl: Co uděláš, když před tebou v křižovatce stojí auto a dává znamení o změně směru jízdy do leva a po jeho pravé straně je dostatek místa, abys ho podjel z prava? Asi za ním nezastavíš a nebudeš čekat, až odbočí, že ne? To by měla být odpověď na tvůj dotaz.

hodnocení

mám tady další dotaz... 4-proudová silnice, ve dvou pruzích poposkakující kolona.. levý pruh končí asi za 300 m-zip... kretén v náklaďáku blokuje levý pruh stylem že poposkakuje stejně rychle jako ti v pravém a před sebou má asi těch 300m prázdnoty.. jak by jste toto řešili , kdyby jste stáli za ním :D.. možnost objetí tam je ale přes dvojtou.. nevim jestli by se to dalo vyložit jako objíždění překážky ...díky,,

hop®

Neřešil bych to. Ten náklaďák pravděpodobně vidí, že kdyby zbytečně přidal, tak bude muset zbytečně brzdit. Takhle udržuje konstantní rychlost, která je ekonomičtější, takže šetří pohonné hmoty i Vám...

kravina, pokud má před sebou pomalu půl kilometru místa, tak akorát zavazí. A jestli poskakuje stejně jako auta v pravém pruhu, tak určitě nic nešetří ;)

Pokud je v levém pruhu sám a má volno až skoro k místu, kde se ZIPuje, jen blbec by toho nevyužil.

hodnocení

přesně.. je to demence prostě... nechápu.. může dojet nakonec a zipnout se.. ušetří tak dost času.. než skákat dalších pár stovek metru až pak se teprv zipnout.. akorat zasekává ten levý pruh celý...

proč by to dělal, schválně pomalu? Proč. On potřebuje jezdit, nikoliv zpomalovat dopravu. Bez vyjádření řidiče je zbytečná debata.

nu*
hodnocení

0x

problém je že hodně řidičů odbočujících vlevo nechápe, že mají při odbočování zajet co nejvíc vlevo ke středu vozovky, často hlupák odbočující vlevo zastaví na pravé staně svého pruhu tak, že jej prostě auta jedoucí za ním a pokračující rovně nemohou objet zprava

bohuželo takových hlupáků je čím dál víc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]