Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestvba LPG? Značka?

Od: bazim* odpovědí: 11 změna:

Zdravím v poslední době najezdím s mým Passatem 1.8T docela dost kilometrů a tak se začínám zajímat o přestavbu na LPG jen o tom nic moc nevím a chtěl bych se zeptat jestli by jste mi mohl doporučit nějakou kvalitní LPG přestavbu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

momo*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zkuste to tady - lpg-autogascentrum.cz/... ,M.

waltr1*
hodnocení

0x

hlavne dobrou znacku a sekvencni vstrikovani lovato je dobre sice ital ale kvalita

honzs*
hodnocení

0x

Dobrý den,
tady máte pěknou recenzi, systém je Magic 2 od Hlpropanu.
moje.auto.cz/...

hodnocení

0x
Já mám na služební Octavii Tour s motorem 1.6/75kW namontovaný systém Tartarini, dělali to v jkproduct.cz/... a mohu chválit. Ve firmě máme takovýchto aut cca 10, měsíční nájezdy 5-7tkm a nezaznamenali jsme závažnější problém. Dynamika auta se nějak znatelně nezměnila, spotřeba u těchto aut je cca 8-9 l/100, přičemž nutno poznamenat, že u služebáku se na spotřebu nějak moc nehraje. Jako pozitivum vidím také to, že kdo neví, že je auto na LPG, tak to nepozná - plnící hrdlo schované pod víčkem nádrže.

bazim*
hodnocení

A jak je to s tím kdy auto začne jezdit na LPG? Protože na LPG se to nepřepne ihned po startu že? Nejdříve se to musí zahřát na nějakou teplotu aby to přeplo na LPG.

U toho systému Tartarini, který mám to funguje tak, že teplota vody v motoru musí být 30°C a otáčky motoru nad 2.000, pak to přepne automaticky. Což pro mě znamená, že v zimě jedu na benzín cca 1-2km, podle mrazu, v létě to přepíná daleko dříve. V praxi to vypadá tak, že za měsíc spotřebuji asi 4-5l benzínu a 600-700 l LPG

waltr1*
hodnocení

0x

nektere systemy od vyrobcu ..hyundai .. berou benzin i pri plynu a to az 25procent a stoji pres 30tisic

coz je svymspusobem podvod jsou ale systemy ktere benzin nepotrebuji a stoji mene než desitku

navic se daji uspesne koupit i starsi systemy a to i za par tisic jen je treba mit overenou lahev a montaž

Ale ono nejde ani tak o podvod, jako spíše o to, že u systémů s přímým vstřikem paliva do válců je nutné vstřikovače chladit tím, že aspoň částečně mají průtok benzínu. Co vím, takhle to musí mít .

waltr1*

ano a to je ten podvod auto jede na plyn i benzin soucasne a bez benzinu nejede

Ale v čem vidíte ten podvod? Prostě u těchto typů motorů to jinak nejde, to není podvod, to je prostě konstrukční nutnost. Auto jede i tak ekonomičtěji, než na čistý benzín, kdo má potřebu jezdit výhradně na LPG tak se holt musí podívat po autu s karbecem nebo nepřímým vstřikem paliva. A i tam je to ,,ale´´ - jak už bylo uvedeno - startuje to na benzín :) takže je i tam nutno vozit sebou trochu benzínu - já tam mívám tak těsně nad rezervou, aby mi nesvítilo ,,hladové oko´´

waltr1*

NENI PODMINKOU STRTOVAT NA BENZIN A lze přispusobit auto na plyn bez benzinu navic jej lze doplnit hho a mit tak mnohonasobne lepsi vykon a spotrebu nicmene je tu vždy komplikace s uřady a schvalovanim jezdit na vodu se zde stale oficialne nesmi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]